TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Spaghetti με Pesto λιαστής ντομάτας, βασιλικό και κόκκινη πιπεριά

Σεπ 22, 2021
in Μαγειρική
Spaghetti με Pesto λιαστής ντομάτας, βασιλικό και κόκκινη πιπεριά
Share on FacebookShare on Twitter
Spaghetti με Pesto λιαστής ντομάτας, βασιλικό και κόκκινη πιπεριά. Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια. Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Το όνομα pesto είναι η μετοχή παρακειμένου του ρήματος pestâ (ιταλικά: pestare), που σημαίνει κοπανίζω, συντρίβω σε αναφορά με την αρχική μέθοδο παρασκευής: σύμφωνα με την παράδοση, τα συστατικά «συνθλίβονται» ή αλέθονται σε μαρμάρινο γουδί με ένα ξύλινο γουδοχέρι.

Υλικά Pesto
100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
100 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης
3 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου ή παρμιτζάνο-ρετζάνο (Parmigiano-Reggiano)
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. κουκουνάρι ή μερικά φιστίκια Αίγινας ή φυστίκια ή κάσιους
1κ.σ. ξερό βασιλικό
αλάτι- πιπέρι (αλάτι Ιμαλάιων προαιρετικό υλικό)
1κ.σ. κρέμα βαλσαμικου
5-6 ντοματίνια
Υλικά :
Ζυμαρικά 400 gr Spaghetti
2 κ.σ. αλάτι 40gr
2 litra νερό
Εκτέλεση συνταγής :
Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο και το χτυπάμε καλά να πάρει άρωμα ύστερα βάζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις πιπεριές μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε το κουκουνάρι, τα ντοματινια, το ξερό βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα βαλσαμικου και τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί να δέσουν καλά.  Τελευταίο πάντα αφήνουμε το τριμμένο τυρί το βάζουμε και αυτό και ξαναχτυπάμε για λίγο.   Όση σάλτσα μας μείνει την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και την ποσότητα πέστου που θέλουμε από το πέστο που έχουμε φτιάξει.  Το σοτάρουμε ελαφρός και αμέσως ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μαζί με λίγο νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε από επάνω λίγη τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε αμέσως.
Σημ.: Εδώ μπορείτε να διαλέξετε ένα φρέσκο, τραγανό λευκό κρασί αλλά το στοίχημα και τις εντυπώσεις θα τις κερδίσετε επιλέγοντας ένα ερυθρό.. Αποφύγετε τα πολλά βαρέλια και δώστε έμφαση στη φρεσκάδα, στην οξύτητα και στο φρούτο. Οι Ιταλοί θα πρότειναν Barbera, Montepulciano ή και ένα Chianti, κρασιά τα οποία συνδυάζουν υψηλή οξύτητα και ζωηρό χαρακτήρα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Chef Alexios Nikoloutsopoulos.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Κατακράτηση υγρών: Τα συμπτώματα και Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Κατακράτηση υγρών: Τα συμπτώματα και Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Συνάντηση Διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων με τον πρόεδρο της ΣΕΦΑΑ

Συνάντηση Διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων με τον πρόεδρο της ΣΕΦΑΑ

Εκδηλώσεις μνήμης από τον Δήμο Μετεώρων στη Βασιλική

Εκδηλώσεις μνήμης από τον Δήμο Μετεώρων στη Βασιλική

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd