Σοβαρός τραυματισμός αναρριχητή στα Μετέωρα

Απρόσμενη κατάληξη είχε χθες η προσπάθεια αναρρίχησης ενός Αυστριακού στην περιοχή των Μετεώρων όταν για άγνωστους λόγους έπεσε από μεγάλο ύψος με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο 47χρονος Αυστριακής καταγωγής αναρριχητής επιχειρούσε αναρρίχηση στο βράχο της Υψηλοτέρας απέναντι από την Ιερά Μονή Ρουσσάνου και κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό ε αποτέλεσμα να χτυπήσει με δύναμη πάνω στα βράχια.

Αμέσως ζητήθηκε βοήθεια από τηλεφώνου στο αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας και υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Ομάδας Διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας  που σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στην περιοχή και στήθηκε η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του τραυματία.

Με πλήρη εξάρτηση οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονταν ο 47χρονος αναρριχητής  και αφού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες τον μετέφεραν μετά από δύσκολη και συντονισμένη προσπάθεια κάτω από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Τρικάλων για περαιτέρω ιατρική φροντίδα και νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο τραυματίας είχε τις αισθήσεις του και υπέστη κάταγμα στο δεξί του πόδι και κατάγματα επίσης στα πλευρά αλλά δεν διέτρεχε κίνδυνο γενικότερα η υγεία του.

Σημειώνεται ότι τον όλο συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης είχε από πλευράς Πυροσβεστικής ο Διοικητής της κ. Τσιορλίδας που συνεργάστηκε άψογα με την Ομάδα Διάσωσης της Ορειβατικής Λέσχης και τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος αποδεικνύοντας ότι όλοι τους αποτελούν μια αξιόμαχη ομάδα που όταν απαιτείται επεμβαίνει αποτελεσματικά.

πηγή: meteoravoice.gr