Σουβλακόπιτες – Τηγανόψωμα

Από την στιγμή που τις είδα αυτές τις πιτούλες με ξεσήκωσαν να τις δοκιμάσω.  Προσοχή όμως γιατί εγώ έκανα ένα λάθος που δεν πρέπει να το κάνετε.  Είχα αγουρέλαιο φρέσκο και έβαλα όσο λέει η συνταγή μια κούπα και μου βγήκαν πολύ λαδωμένες οι πιτούλες μου και μου έσπαγαν μόλις τις έβαζα στο τηγάνι.  Μετά από την αποτυχία μου έκανα ξανά σήμερα την συνταγή και έβαλα μια κούπα του νες καφέ καλαμποκέλαιο.  Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο…

Τα υλικά και την εκτέλεση σας δημοσιεύω όπως την πήρα από την Βασούλα!!!!

Σουβλακοπιτες και τηγανοψωμα της βασουλας…μονό με σιμιγδάλι..τραγάνα..θεϊκά!

Λοιπόν με αυτήν την δόση που σας δίνω έβγαλα 4 μεγάλα τηγανοψωμα και 10 σουβλακοπιτες

Υλικά :

1 κιλό σιμιγδάλι ψηλό
1 φακελάκι μάγια ξηρή
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
φέτα και από πάνω έβαλα τριμμένη γραβιέρα
πάπρικα

ρίγανη

αλατάκι

Εκτέλεση:

Όλα μαζί τα ζυμώνετε,βγαίνει μία βελούδινη ζύμη,  μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
Λοιπόν ακουστέμε είχα  πακέτα ανοιχτά σιμιγδάλι ψηλό,όπως το υπολόγισα νομίζω είναι 1 κιλό που σας είπα, θα το δείτε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια σας (πάνω κάτω εκεί είναι).  Οπότε το βάζετε λίγο λίγο, δεν αφήνουμε να φουσκώσει κατευθείαν.
Έχουμε αντικολλητικο τηγάνι, βάζω καλαμποκέλαιο και τηγανίζω, δε χρειάζεται πολύ λάδι.
Είστε από πάνω γιατί γίνονται αμέσως τα τηγανοψωμα.

Χώρισα την ζύμη στην μέση, έβαλα 200 γρ. φέτα και μετά ξαναπλασα,να πάει παντού η φετουλα.
Είναι τραγάνα, πεντανοστιμα και εθίστηκα.
Από πάνω πασπάλισα πάπρικα, ρίγανη, αλατάκι και γραβιέρα στα τηγανοψωμα.

Βασουλα για μία ακόμα φορά έγραψες!!!!! Σ’ ευχαριστώ πολύ …

https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen/photos/pcb.1984146508491228/1984145848491294/?type=3&theater

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή και τις φωτογραφίες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).