Σουβλάκι με κρέας καγκουρό

Αυστραλό-Ελληνικό σουβλάκι θα το πω … Σουβλάκι με κρέας καγκουρό…

Μη σας φανεί περίεργο στην Αυστραλία τα καγκουρό κοντεύουν να φτάσουν τον πληθυσμό των ανθρώπων. Έτσι σκέφτηκαν να τα βάλουν στο τραπέζι μας…

Σήμερα ήρθε ειδική παραγγελία, σουβλάκι με κρέας από καγκουρό…

Υλικά

1 κιλό κρέας καγκουρό
Πιπεριές πράσινες και κίτρινες
2 κρεμμύδια
Κύμινο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Μιξ μπαχαρικών μπάρμπεκιου
Ιταλιαν μιξ μπαχαρικών..
Ελαιόλαδο…
Τριμμένο σκόρδο φρέσκο
Ντομάτες φρέσκιες κομμάτια
Αραβικές πίτες για το σερβίρισμα..

Εκτέλεση
Έπλυνα και έβρασα για 10 λεπτά το κρέας το έκοψα κομμάτια .

Έβαλα μια κ.σ Από όλα τα μπαχαρικά που γράφω πιο πάνω το λιωμένο σκόρδο. Τα ανακάτεψα στο ελαιόλαδο, πέρασα το κρέας στις βελόνες με πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτες κρέας εναλλάξ. Έβαλα 2 ώρες περίπου σε φούρνο που η θερμοκρασία ήταν μόνο να σιγοψηνει το κρέας.  Μόλις έγινε μαλακό το έβαλα στο γκριλ για 4-5 λεπτά.

Σερβίρετε και τρώγεται ζεστό γιατί το καγκουρό είναι όλο μύες και είναι αρκετά σκληρό ιδίως όταν κρυώσει.

Σερβίρω με αραβικές πίτες στο πιάτο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.