Σουπιές με ελιές και μάραθο

Σουπιές με ελιές και μάραθο…

Υλικά:

1 κιλό σουπιές (καθαρό βάρος)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

σάλτσα ντομάτας (οση χρειαστεί εως οτου κοκκινήσει το φαγητό)

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο

1 κούπα πράσινες ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσια, (αν είναι πολύ αλμυρές, τις ξαλμυρίζουμε βάζοντας τες να βράσουν σε ενα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 2-3 λεπτά)

Εκτέλεση :

Αφού έχουμε καθαρίσει τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια, το στόμα, τα μάτια και το περισσότερο δέρμα, τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να πιούν μόνο τα δικά τους υγρ’α. Αφού στεγνώσει ο πάτος της κατσαρόλας, ρίχνουμε λαδάκι και το ξερο κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλα μαζι με τις σουπιές μέχρι να μυρίσει ωραία. Eναλλακτικα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι στο ελαιολαδο, να ρίξουμε τις σουπιές όπως είναι ωμές, να σωταριστουν, να βγάλουν τα υγρα τους κι αφού τα πιούν, συνεχίζουμε με το κρασί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο και αφού μείνει λίγο μεσα, ρίχνουμε σαλτσούλα, λίγο αλατάκι επειδή θα πάρει γεύση και απο τις ελιες στο τελος, φρεσκοτριμμενο (παντα) πιπερι, ζεστο νερακι και αφηνουμε να μαλακωσουν καλα και να χυλωσει η σαλτσα. Προς το τελος, ριχνουμε το μαραθο, οχι ψιλοκομμενο, πιο μεγαλα κομματια και βραζουμε το πολυ για 10 λεπτα. Προσεχουμε να ανακατευουμε συχνα, επειδη αυτου του ειδους τα φαγητα εχουν την ταση να κολλανε ευκολα στην κατσαρολα. Τις ελιες τις προσθετουμε 3-4 λεπτα πριν κατεβασουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.