TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σουπιές με ελιές και μάραθο

Απρ 12, 2021
in Μαγειρική
Σουπιές με ελιές και μάραθο
Share on FacebookShare on Twitter

Σουπιές με ελιές και μάραθο…

Υλικά:

1 κιλό σουπιές (καθαρό βάρος)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

σάλτσα ντομάτας (οση χρειαστεί εως οτου κοκκινήσει το φαγητό)

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο

1 κούπα πράσινες ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσια, (αν είναι πολύ αλμυρές, τις ξαλμυρίζουμε βάζοντας τες να βράσουν σε ενα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 2-3 λεπτά)

Εκτέλεση :

Αφού έχουμε καθαρίσει τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια, το στόμα, τα μάτια και το περισσότερο δέρμα, τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να πιούν μόνο τα δικά τους υγρ’α. Αφού στεγνώσει ο πάτος της κατσαρόλας, ρίχνουμε λαδάκι και το ξερο κρεμμύδι. Σοτάρουμε καλα μαζι με τις σουπιές μέχρι να μυρίσει ωραία. Eναλλακτικα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι στο ελαιολαδο, να ρίξουμε τις σουπιές όπως είναι ωμές, να σωταριστουν, να βγάλουν τα υγρα τους κι αφού τα πιούν, συνεχίζουμε με το κρασί. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο και αφού μείνει λίγο μεσα, ρίχνουμε σαλτσούλα, λίγο αλατάκι επειδή θα πάρει γεύση και απο τις ελιες στο τελος, φρεσκοτριμμενο (παντα) πιπερι, ζεστο νερακι και αφηνουμε να μαλακωσουν καλα και να χυλωσει η σαλτσα. Προς το τελος, ριχνουμε το μαραθο, οχι ψιλοκομμενο, πιο μεγαλα κομματια και βραζουμε το πολυ για 10 λεπτα. Προσεχουμε να ανακατευουμε συχνα, επειδη αυτου του ειδους τα φαγητα εχουν την ταση να κολλανε ευκολα στην κατσαρολα. Τις ελιες τις προσθετουμε 3-4 λεπτα πριν κατεβασουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Νόσος του Crohn: Οι μύκητες που επιδεινώνουν τα συμπτώματα της νόσου

Νόσος του Crohn: Οι μύκητες που επιδεινώνουν τα συμπτώματα της νόσου

10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Τρύπες στους τοίχους: 4 έξυπνοι και οικονομικοί τρόποι για να τις καλύψετε με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι-ΦΩΤΟ

Τρύπες στους τοίχους: 4 έξυπνοι και οικονομικοί τρόποι για να τις καλύψετε με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι-ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd