Σουπιές κρασάτες

Σουπιές κρασάτες, εξαιρετικό φαγητό και νηστίσιμο…

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές Ελληνικές
3 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
4 πατάτες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κρασοπότηρο λάδι
Χυμό από δυο λεμόνια
2 κοφτές κουτ. της σούπας κον φλαουρ
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα στην κατσαρόλα τις σουπιές να απορροφήσουν τα υγρά τους, μόλις στεγνώσουν ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το καρότο σε φέτες, τις πατάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την φρέσκια ρίγανη.  Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.   Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε.  Βράζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό (σε χύτρα 25 λεπτά, σε κατσαρόλα 45) δεν θέλουμε πολλά υγρά μέσα στην κατσαρόλα μας.  Μόλις είναι έτοιμο παίρνουμε τον χυμό από 1,1/2 με 2 λεμονιά και ανακατεύουμε με τις 2 κουταλιές κορν φλαουρ, ρίχνουμε στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα σβήνουμε και σερβίρουμε.  Φοβερό το φαγητό μας και σήμερα.

Καλή επιτυχία.

 

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.