Σουπιές κρασάτες

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ…

Εξαιρετικό φαγητό νηστίσιμο!!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό σουπιές Ελληνικές

3 κρεμμύδια

2 σκ. σκόρδο

4 πατάτες

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 κρασοπότηρο λάδι

χυμό από δυο λεμόνια

2 κοφτές κουτ. της σούπας κον φλαουρ

αλάτι

πιπέρι

φρέσκια ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε πρώτα στην κατσαρόλα τις σουπιές να απορροφήσουν τα υγρά τους, μόλις στεγνώσουν ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το καρότο σε φέτες, τις πατάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την φρέσκια ρίγανη.  Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.   Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε.  Βράζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό.  Σε χύτρα 25 λεπτά, σε κατσαρόλα 45 λεπτά, δεν θέλουμε πολλά υγρά μέσα στην κατσαρόλα μας.  Μόλις είναι έτοιμο παίρνουμε τον χυμό από 1,1/2 με 2 λεμόνια και ανακατεύουμε με τις 2 κουταλιές κορν φλαουρ.  Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα.  Σβήνουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.