TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σουπιές με ελιές και μάραθο

Μαρ 21, 2017
in Μαγειρική
Σουπιές με ελιές και μάραθο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

1 κιλό σουπιές (καθαρό βάρος)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

σάλτσα ντοματας (οση χρειαστει εως οτου κοκκινισει το φαγητο)

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο

1 κούπα πράσσινες ελιές τσακιστές χωρίς κουκούτσια, (αν είναι πολύ αλμυρές, τις ξαλμυρίζουμε βάζοντας τες να βράσουν σε ενα κατσαρολάκι με λίγο νερό για 2-3 λεπτά)

Εκτέλεση :

Αφού έχουμε καθαρίσει τις σουπιές απο το κόκκαλο, τα εντόσθια, το στόμα, τα μάτια και το περισσότερο δέρμα, τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να πιούν μόνο τα δικά τους υγρ’α. Αφού στεγνώσει ο πάτος της κατσαρολας, ριχνουμε λαδακι και το ξερο κρεμμυδι. Σωταρουμε καλα μαζι με τις σουπιες μεχρι να μυρισει ωραια. Eναλλακτικα, μπορουμε να σωταρουμε πρωτα το κρεμμυδι στο ελαιολαδο, να ριξουμε τις σουπιες οπως ειναι ωμες, να σωταριστουν, να βγαλουν τα υγρα τους κι αφου τα πιουν, συνεχιζουμε με το κρασι. Σβηνουμε με το κρασι, αφηνουμε να εξατμιστει το περισσοτερο και αφου μεινει λιγο μεσα, ριχνουμε σαλτσουλα, λιγο αλατακι επειδη θα παρει γευση και απο τις ελιες στο τελος, φρεσκοτριμμενο (παντα) πιπερι, ζεστο νερακι και αφηνουμε να μαλακωσουν καλα και να χυλωσει η σαλτσα. Προς το τελος, ριχνουμε το μαραθο, οχι ψιλοκομμενο, πιο μεγαλα κομματια και βραζουμε το πολυ για 10 λεπτα. Προσεχουμε να ανακατευουμε συχνα, επειδη αυτου του ειδους τα φαγητα εχουν την ταση να κολλανε ευκολα στην κατσαρολα. Τις ελιες τις προσθετουμε 3-4 λεπτα πριν κατεβασουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Chatzisimou.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Το μπαχαρικό που σταματάει την αιμορραγία σε 10΄΄

Το μπαχαρικό που σταματάει την αιμορραγία σε 10΄΄

Ο Δράκος του Κομόντο υπό εξαφάνιση

Ο Δράκος του Κομόντο υπό εξαφάνιση

Η νεότερη τάση στα μαλλιά έρχεται από τα παλιά

Η νεότερη τάση στα μαλλιά έρχεται από τα παλιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd