Σουπιά με σπανάκι

Σήμερα το μενού δεν έχει κρεατικό επιτέλους… Είχα πολύ καιρό να κάνω σουπιά με σπανάκι. Πάντα παίρνω κατεψυγμένη γιατί έκανα μια φορά φρέσκια και έγινε σαν λάστιχο. Φυσικά και η μοσχοβολιά της φρέσκιας είναι άλλο πράμα όμως εγώ δεν το δοκιμάζω ξανά.

 

Υλικα :

1 μέτρια σουπιά

1/2 κιλό σπανάκι

1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο

1 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κρασί

1 ποτήρι ντοματοχυμό

μπόλικο αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την σουπιά. Την κόβουμε σε κυβάκια 2×2 εκατοστά περίπου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμύδι. Συνεχίζουμε με το σπανάκι που το έχουμε πλύνει καλά και το έχουμε χοντροκόψει. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το αλατοπίπερο και μισο ποτήρι νερό περίπου. Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει το φαγάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).