TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σούπερ κολοκυθόπιτα

Ιούλ 20, 2017
in Μαγειρική
Σούπερ κολοκυθόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Νομίζω οι συνταγές για πίτες δεν τελειώνουν ποτέ και σίγουρα  τις  τρώνε όλοι.  Εμείς τις λατρεύουμε για αυτόν τον λόγο προσπαθώ να μάθω να τις φτιάχνω. Δοκιμάζω διάφορες συνταγές έτσι έφτιαξα και την Κολοκυθόπιτα.Πίτα όλο χρώμα μυρίζει καλοκαίρι και είναι ελαφριά και νόστιμη.
Πάμε να την φτιάξουμε και να την απολαύσουμε.
‘συνταγή της Ματίνας-Πίτες της Σοφίας’

Θα χρειαστώ για την ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ . ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ρακί ή  ξύδι
1 φλ. περίπου χλιαρό νερό.
1 φλ. ελαιόλαδο να αλείψω τα φύλλα
Για την γέμιση:
3 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα καρεδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 κίτρινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1-2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα
1-2 κ.σ. φρυγανιά ή  τραχανά
Εκτέλεση :
Κάνω την ζύμη και αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλένω πολύ καλά τα λαχανικά τα κόβω καρεδάκια και τα βάζω σε ένα μπολ.
Προσθέτω την φέτα τριμμένη-πιπέρι-λάδι-αλάτι όσο χρειάζεται λόγω φέτας.
Βλέπω πόσα υγρά έχει η γέμιση και προσθέτω την φρυγανιά η τον τραχανά αν θέλουμε γίνεται και νηστίσιμη χωρίς φέτα.
Χωρίζω την ζύμη στα 6 και ανοίγω 6 φύλλα αλείφω με λάδι ένα ταψί 30 cm
Βάζω 2 φύλλα κάτω στο ταψί αφού τα λαδώσω να είναι  πατσαβουριαστά.
Βάζω άλλο ένα λαδωμένο φύλλο πατσαβουριαστό μέσα στο ταψί χωρίς να προεξέχει.
Αυτό το φύλλο αν θέλω μπορώ να το ψήσω και να το βάλω στο ταψί.
Αδειάζω την μισή γέμιση στο ταψί και απλώνω να πάει παντού.
Καλύπτω με άλλο 1 λαδωμένο πάντα φύλλο την γέμιση και ρίχνω και την άλλη μισή γέμιση.
Τέλος τα 2 φύλλα από πάνω λαδωμένα και γυρνάω τις άκρες τον κόθρο δηλαδή και λαδώνω.
Χαράζω την πίτα και τρυπάω λίγο τα φύλλα να φεύγει ο ατμός.
Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Αφήνω αν αντέξω 10 λεπτά και κόβω την πίτα.
Είναι πεντανόστιμη γεμάτη καλοκαιρινά αρώματα δοκιμάστε την!!
Καλό Καλοκαίρι-Καλή Όρεξη!!!

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Άσκηση μετά το φαγητό: Πόσος χρόνος πρέπει να μεσολαβήσει;

Άσκηση μετά το φαγητό: Πόσος χρόνος πρέπει να μεσολαβήσει;

Μάσκα με αβοκάντο και jojoba για ξηρή & αφυδατωμένη επιδερμίδα

Μάσκα με αβοκάντο και jojoba για ξηρή & αφυδατωμένη επιδερμίδα

7 Σημεία στο σπίτι που ακόμα και οι πιο μανιακοί με την καθαριότητα ξεχνάνε να καθαρίσουν

7 Σημεία στο σπίτι που ακόμα και οι πιο μανιακοί με την καθαριότητα ξεχνάνε να καθαρίσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd