Σούπα με κίτρινη κολοκύθα βελουτέ

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα βελουτέ…

Υλικά :

300 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη
1 λωτό
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
1 καρότο
1 κόκκινη γλυκοπατάτα
αλάτι , πιπέρι,  πάπρικα
ελαιόλαδο

κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζω την κολοκύθα, το κρεμμύδι, τη γλυκοπατάτα, το καρότο και το λωτό σε μεγάλα κομμάτια κομμένα με ελάχιστο αλάτι και ελαιόλαδο. Τα αφήνω να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά σκεπασμένα .

Μόλις μαλακώσουν βγάζω το σκέπασμα και τα αφήνω αλλά 10 λεπτά.

Έπειτα τα περνάω από το μπλέντερ συμπληρώνοντας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.  Κάνω πολτοποίηση και σερβίρω ζέστη με κρέμα γάλακτος και πάπρικα .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.