Θέλετε κάτι πρωτότυπο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας; Μια σούπα σερβιρισμένη σε ψωμάκι. Μπορούμε να την σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα, σαν απογευματινό με την παρέα μας και γιατί οχι ακόμα και σαν κύριος πιάτο.
Ελάτε να φτιάξουμε σούπα κάροτου βελουτέ σερβιρισμένη σε ψωμί…
Υλικά
5 καρότα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 πορτοκάλι
1 σκ. σκόρδο
1 κουταλια ζάχαρη
50 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κυβο κότας
αλάτι
πιπέρι
νερό
1 πρεζα τζίντζερ
θυμάρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα (χοντροκομμένα) και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτω την ζάχαρη και όταν αρχίζει να καραμελωμένει το μείγμα, σβήνω με κρασί.
Προσθέτω τον κύβο, νερό διπλασιο απο όσο ειναι τα λαχανικά, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, τον χυμό απο το πορτοκάλι και λίγο τζίντζερ. Αφήνω το μείγμα να βράσει για 50-60 λεπτά.
Πολτοποιω, προσθέτω την κρέμα γάλακτος διορθώνω την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Υλικά για το ψωμί που θα σερβίρω τη σούπα
Στρογγυλά ψωμάκια χωριατικα που τα περνάω γύρω γύρω και μέσα φροντίζοντας να τα περάσω καλά παντού με βούτυρο που έχω ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Εκτέλεση
Ψήνω για 35-40 λεπτά σε φούρνο με θερμοκρασία 160-170 βαθμούς. Θέλω να στεγνώσουν και να γίνει καλά φριγανισμένο.
Σερβίρω τη σούπα με ελάχιστο φρέσκο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.