Σούπα γιουβαρλάκια

Σούπα γιουβαρλάκια…

Υλικά :

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από μέρος ελιά

ένα μεγάλο κρεμμύδι

μία σκελίδα σκόρδο

λιγότερο μαϊντανό και περισσότερο άνηθο

ρύζι άσπρο για σούπα περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζετε νερό (πιο κάτω από τη μέση )και ένα κύβο κνορ με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν βράση.  Κόβεται μέσα δύο πατάτες και ένα καρότο.  Φτιάχνετε το μίγμα με τα παραπάνω υλικά και πλάθετε στρογγυλές μπαλίτσες.  Εφόσον έχει βράσε, ι ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια.  Αφήνετε να βράσουν όσο πρέπει.  Φτιάχνεται αυγολέμονο (2 λεμόνια και 2 αυγά)  και αναμειγνύεται με το ζωμό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας στέλνει η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.