Σουφλέ λαχανικών με κιμά της Έφης

Σουφλέ λαχανικών με κιμά της Έφης…

 

ΥΛΙΚΑ για 5-6 μερίδες :

1 μεγάλο κολοκύθι

2 μέτριες ντομάτες

4 μεγάλες πατάτες

μισό κιλό κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι

ντοματοχυμό

1 πιπερία Φλωρίνης

1 πρασινη γλυκιά πιπεριά

φέτα

κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας

1 συσκευασία κρέμα γάλακτος

1 κούπα γάλα

αλάτι

πιπέρι

ζωμό βοδινού σε μορφή ζελέ

ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινάμε με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Τα αποφλοιώνουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα τοποθετούμε στον πάτο του σκεύους μας που θα μπει στο φούρνο, κάτω οι πατάτες και πάνω τα κολοκυθάκια, ραντίζοντας με ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και σε λίγο μικρότερα τις πιπεριές μας και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν, προσθέτοντας λίγο αλάτι(ο ζωμός είναι ήδη αλατισμένος), πιπέρι, το ζωμό βοδινού και ρίγανη. Όταν τα λαχανικά μας στο φούρνο είναι σχεδόν έτοιμα, βγάζουμε το σκεύος απο το φούρνο και συναρμολογούμε το φαγητό μας. Κάτω έχουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.Συνεχίζουμε με τον κιμά, τη φέτα τις ντομάτες ελαφρώς αλατισμένες και πασπαλισμένες με ρίγανη που έχουμε κόψει κομμένες σε ροδέλες. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και πάνω βάζουμε το κίτρινο τυρί. Ξανατοποθετούμε το φαγητό μας στο φούρνο και το ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και η κρέμα γάλακτος με το γάλα να κάνουν κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο,ώστε να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.