TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σοκολατόψωμο χωρίς ζύμωμα

Αυγ 6, 2022
in Μαγειρική
Σοκολατόψωμο χωρίς ζύμωμα
Share on FacebookShare on Twitter

Αγαπημένες συνταγές που αγαπάμε όλοι,χωρίς ζύμωμα πολύ εύκολα. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έφτιαξα και δοκίμασα σοκολατόψωμο. Μόλις είδα την συνταγή ξετρελάθηκα,και ήθελα να την δοκιμάσω.Εύκολο σοκολατένιο ψωμί,είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξετε αμέσως.Το μόνο που έχετε να κάνετε,είναι να ανακατέψετε τα υλικά.
Πάμε να φτιάξουμε βήμα βήμα το Σοκολατόψωμο χωρίς ζύμωμα…  

Υλικά :
420 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γ. ξερή μαγιά

2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο+για πασπάλισμα

3/4 κ.γ. αλάτι
290 γρ. περίπου χλιαρό νερό

150γρ.  σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι,μαγιά,κακάο,ζάχαρη,αλάτι και σοκολάτα.
Προσθέτουμε το νερό και απλά ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.

Μόλις δούμε ότι πήρε όλο το αλεύρι η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Ανάλογα πάντα με το αλεύρι ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό.
Η ζύμη θα γίνει μια  κολλόδες μπάλα που ξεκολλάει από το μπολ.
Δεν είναι σαν το ζυμάρι του ψωμιού σφιχτό έτσι πρέπει να είναι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο.

Εγώ πάλι δεν μπορούσα να περιμένω άφησα την ζύμη 1 ώρα στον πάγκο.
Την έβαλα μετά στο ψυγείο βγήκα να τελειώσω τις δουλειές μου.
Και μετά από 2-3 ώρες δεν άντεξα και έφτιαξα το Σοκολατόψωμο.

Η ζύμη είχε τριπλασιαστεί φούσκωσε πάρα πολύ και στο ψυγείο.
Με ελάχιστο αλεύρι σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνουμε το ψωμί
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς μαζί και την γάστρα
Αδειάζουμε το ψωμί στην γάστρα αφου την πασπαλίσουμε με αλεύρι+κακάο
Αν θέλετε πασπαλίζετε και από πάνω με λίγο αλεύρι και κακάο.
Κάνουμε μικρές ψαλιδιές η  χαράζουμε με το μαχαίρι το ψωμί
Ψήνουμε με το καπάκι για 30 λεπτά και 15 λεπτά χωρίς καπάκι.
Μυστικά :
Ο χρόνος ψησίματος πάντα εξαρτάται από την κουζίνα μας.
Η ποσότητα νερού περίπου πάντα ανάλογα το αλεύρι.
Αν θέλετε προσθέστε έξτρα σοκολάτα επάνω πριν το ψήσιμο.
Αν έχετε μαντεμένια γάστρα φτιάξτε το σε αυτήν.

                                      “Καλή γλυκιά σοκολατένια επιτυχία elpidas little corner ”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Τουρσί μελτζάνας

Τουρσί μελτζάνας

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd