TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Νοέ 27, 2019
in Μαγειρική
Σοκολατόπιτα σιροπιαστή
Share on FacebookShare on Twitter

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή  της αγαπημένης Elena Psillia. Θεϊκή γεύση…Ευχαριστώ πολύ χρυσοχέρα μου για την υπέροχη συνταγή σου…

Υλικα:

250 γρ. βούτυρο
350 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
100 γρ. κακάο σκόνη άγλυκο
3 κ.σ. κονιάκ
200 ml νερό

Υικά για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γρ. κακάο σκόνη

Υλικά για το γλάσο:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτελεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατεψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το κακάο, το μπεικιν και μετά το αλεύρι σταδιακά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ. Χτυπάμε να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο μεσαίο πυρέξ ή ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε το γλυκό μας στη μέση αν είναι έτοιμο. Ο χρόνος διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια 12 και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλασο. Σπάμε τη κουβερτούρα σε μπολ σε κομματάκια. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φυσαλίδες. Αποσύρουμε και περιχύνουμε τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφού έχει τραβήξει το γλυκό μας το σιρόπι περιχύνουμε με το γλάσο.
Σερβίρουμε με παγωτό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post

Έκρυψαν το χασίς σε πλαστελίνη και το στερέωσαν σε τοίχο στις φυλακές του Βόλου

Νέος εξοπλισμός 1,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσσαλίας

Νέος εξοπλισμός 1,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσσαλίας

Σε ποιες περιοχές θα δίνεται μπόνους 100 ευρώ στους κυνηγούς για κάθε νεκρό αγριογούρουνο

Σε ποιες περιοχές θα δίνεται μπόνους 100 ευρώ στους κυνηγούς για κάθε νεκρό αγριογούρουνο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd