Σοκολατόπιτα

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ …

Υλικά

3/4 κούπας αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του.
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

2 σοκολάτες γάλακτος
1 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
1 φλιτζανάκι αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμενα

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά το λάδι μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι, το σιμιγδάλι κακάο και αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψάκι 15χ15 με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C. Για 30′ περίπου το αφήνουμε να κρυώσει και του βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ταψάκι πάλι και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τώρα ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό και περιχύνουμε με το γλάσο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.