Σοκολατένιο Τσουροκοεκλέρ-elpidas little corner

Ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ οι εύκολες και γρήγορες συνταγές. Θα φτιάξουμε ένα γλυκό σαν εκλέρ με τσουρέκι  Τσουρεκοεκλέρ. Μπορείτε εναλλακτικά να το φτιάξετε αν σας έχει περισσέψει κέικ.

Αν έχουμε φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε σούπερ γλυκά. Δεν πετάμε τίποτα και τα ανακυκλώνουμε όλα απλά και νόστιμα.

Υλικά

1 τσουρέκι δεν χρειάζεται να είναι φρέσκο

Υλικά για σιρόπι

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. νερό

Υλικά για Κρέμα  (τη μισή δόση)

500 γρ. (2 κούπες) γάλα

50 γρ.  (½ κούπα) ζάχαρη

40 γρ. (¼  κούπας) κόρν φλάουρ

2 κρόκους

40 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. υγρή βανίλια

πρέζα αλάτι

100 γρ. κουβερτούρα

Υλικά για Σοκολατένιο Γλάσο

125γρ  βούτυρο

5 κ.σ κακάο

1 αυγό

5 κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.

Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς. Ετοιμάζουμε και την κρέμα ακριβώς όπως στα εκλέρ αλλά μισή δόση (το έφτιαξα σοκολατένιο πρόσθεσα κουβερτούρα στην ζεστή κρέμα). Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη.

Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα. Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε και το σοκολατένιο γλάσο για να τελειώσουμε το γλυκό. Ανακατεύουμε το κακάο, την άχνη, τη βανίλια, το αυγό και το γάλα με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και  προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε γρήγορα για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος καλύπτουμε το γλυκό.

Τελειώνουμε το Τσουρεκοεκλέρ με τριμμένη κουβερτούρα.  Αφήνουμε να παγώσει και απολαμβάνουμε το τέλειο γλυκό μας έτσι εύκολα. Αν δεν έχετε τσουρέκι φτιάξτε το με κέικ που περίσσεψε ή δεν πέτυχε.

Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner !!

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : https://elpidaslittlecorner.gr/