TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σοκολατένια μπαμπαδάκια με κρέμα passion fruit

Αυγ 30, 2018
in Μαγειρική
Σοκολατένια μπαμπαδάκια με κρέμα passion fruit
Share on FacebookShare on Twitter

Η σοκολάτα με τα φρούτα του πάθους είναι απ’ τους πιο «δυνατούς» συνδυασμούς. Δοκιμάστε τον σε αυτή την καταπληκτική συνταγή…

ΥΛΙΚΑ για τα μπαμπαδάκια
225 γρ. αλεύρι σκληρό
2 κ.σ κακάο
10 γρ. μαγιά νωπή ή 5γρ. ξερή
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. ζάχαρη
3 αυγά &
1 κρόκο αυγού
50 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
130 γρ. βούτυρο φρέσκο

Υλικά για το σιρόπι
500 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
3 ξυλάκια κανέλας
2 φέτες πορτοκάλι
50 γρ. ρούμι μαύρο

Υλικά για την κρέμα passion fruit

200 γρ. passion fruit, ( το χυμό τους)
80 γρ. ζάχαρη
2  αυγά & 1 κρόκο
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου,

Εκτέλεση για τη ζύμη μπαμπάδες

Λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε αυτό τη μαγιά μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τον κρόκο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί η μαγιά και αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι και το κακάο. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα με το φτερό και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Όταν η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μαζεύεται γύρω από το φτερό, τη μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο σκεύος, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν, τη μοιράζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ( 10 – 12 κομμάτια ) .

Αφήνουμε τις ζύμες ξανά για μισή ώρα περίπου σε ζεστό μερος για να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, και όταν κρυώσουν, ανοίγουμε μ’ ένα μαχαίρι 5-6 τρύπες στο κάτω μέρος του κάθε μπαμπά.

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σ’ ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ρούμι και τα μυρωδικά. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τα μπαμπαδάκια μέσα σε αυτό και σβήνουμε τη φωτιά. Με μία κουτάλα αναποδογυρίζουμε τα μπαμπαδάκια 2-3 φορές έτσι ώστε να πάρουν αρκετό σιρόπι. Βγάζουμε τα μπαμπαδάκια με προσοχή και τα ακουμπάμε σε μία σήτα για να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε τα μπαμπαδάκια που στο κέντρο τοποθετούμε την κρέμα από passion fruit.

Εκτέλεση για την Κρέμα passion fruit

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τον κρόκο. Ρίχνουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς, τον αδειάζουμε πάνω από το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά ανακατεύοντας έως ότου αρχίσει να κοχλάζει και δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμάτι-κομμάτι ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά με ένα κουτάλι ή με κορνέ γαρνίρουμε τους μπαμπάδες.
Την στιγμή που σερβίρω προσθέτω λίγη λευκή σοκολάτα τριμμένη.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Πως φεύγει ο λεκές από καφέ;

Πως φεύγει ο λεκές από καφέ;

21 Μοναδικά outfit για εγκύους για να είσαι κομψή σε κάθε περίσταση

21 Μοναδικά outfit για εγκύους για να είσαι κομψή σε κάθε περίσταση

Τρεις τρόποι για να οικοδομήσετε συνήθειες υγιεινής διατροφής στα παιδιά

Τρεις τρόποι για να οικοδομήσετε συνήθειες υγιεινής διατροφής στα παιδιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd