SNICKERS ΜΠΑΡΕΣ…
Υλικά για 10 τμχ
Για την βάση:
100 γρ. καρύδια
100 γρ. φιστίκια
8-10 τμχ. χουρμάδες
2-3 κσ. νερό
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και στρώνουμε την γέμιση σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Γέμιση:
150 γρ. χουρμάδες
150 γρ. βούτυρο αμυγδάλου ή βούτυρο της αρεσκείας μας
1 βανιλίνη
καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)
100 γρ. φυστίκια
Λιωμένη κουβερτούρα (70%)
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ εκτός από την λιωμένη κουβερτούρα και τα φιστίκια.
- Στρώνουμε πάνω από την βάση την γέμιση.
- Στη συνέχεια, το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τα φιστίκια.
- Βάζουμε στην κατάψυξη 5 ώρες περίπου μέχρι να σταθεροποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μπορείς να αντικαταστήσεις:
- τους χουρμάδες με βερίκοκα ή ότι άλλα φρούτα επιθυμείς.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ιφιγένεια Τζιμαρά.