Σκορδόψωμο με θυμάρι και βασιλικό

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ … Μοσχοβολάει ο τόπος…

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. νερό

70 γρ. γάλα

20 γρ. ελαιόλαδο

25 γρ.μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκη ξηρή

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο σε σκόνη

4 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση :

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για έξι λεπτά.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια των 80 γρ. και ανοίγουμε στο μέγεθος της παλάμης μας χωρις τα δάχτυλα.

Λιώνουμε 4 κ.σ. βούτυρο, το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό.

Αλοίφουμε την φόρμα με βούτυρο καθώς επίσης και κάθε ζυμάρι που ανοίγουμε.

Αφού αλοίψουμε τα ζυμαρια τους βάζουμε σκορδο και βασιλικό τόσο ωστε να φτάσει για όλα τα διπλώνουμε στην μέση και αλοίφουμε την μια μεριά τους και τα βάζουμε όρθια στην φόρμα.

Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν και όσο βούτυρο περίσεψε το ρίχνουμε από πάνω καθώς επίσης και λίγου βασιλικό.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.