Σιροπιαστή σοκολατόπιτα

Οι υπογλυκαιμίες στο κόκκινο…  Μια σοκολατόπιτα είναι ότι πρέπει…
Υπέροχη σιροπιαστή σοκολατόπιτα, με φανταστική σοκολατένια κρέμα, με πραλίνα φουντουκιού…
Είναι πανεύκολη, σιροπιαστή αλλά στέκεται σε κομμάτι και η γκανάζ με πραλίνα…όνειρο!!!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 γεμάτες κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνοπότηρο κονιάκΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα φρέσκο
1 γεματη κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ. πραλίνα (εγώ έβαλα Νουκρέμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέηκ σε ένα μπολ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά, με σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 10-12 λεπτά περίπου. Το σιρόπι το βράζουμε 6-8 λεπτά. Σιροπιάζουμε σε ζεστό κεικ με ζεστό σιρόπι,περιμένουμε να το ρουφήξει όλο και όταν κρυώσει καλά τοτε ρίχνουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ βράζουμε το γάλα,το αφαιρούμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε τη σοκολάτα να λιώσει. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη το μέλι και τέλος την πραλίνα. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και να γίνει μια λεία κρέμα.
Αν σας αρέσει ακόμα πιο σιροπιαστή αυξήστε τη δόση σιροπιού σε 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό.
Η κούπα είναι των 250 ml η η κούπα του νες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης».