Συγκέντρωσε πάνω από 1.660.000 ευρώ για την Ελλάδα σε 3 μέρες και συνεχίζει ο 29χρονος Βρετανός Thom Feeney

Ο 29χρονος Βρετανός Thom Feeney τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει ξεκινήσει μια καμπάνια crowdfunding (διαδικτυακή χρηματοδότηση) για να συγκεντρώσει το ποσό της – ληξιπρόθεσμης πλέον – δόσης του 1,6 δις ευρώ της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Μέχρι τώρα έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει πάνω από 1.660.000 ευρώ!

Διαπραγματεύσεις, τελεσίγραφα, δημοψήφισμα, σύνοδοι και συσκέψεις… Υπάρχει πιο απλός τρόπος να βρεθεί η λύση στην ελληνική κρίση. Αυτό πιστεύει τουλάχιστον ο Τομ Φίνεϊ. Ο Βρετανός επιχειρηματίας ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο για την Ελλάδα, με στόχο να συγκεντρώσει 1,6 δισεκατομμύρια. Απέχει αρκετά βέβαια αλλά του απομένουν 6 ημέρες.

Δείτε την ιστοσελίδα του διαδικτυακού εράνου

Ο Thom Feeney είναι ένας 29χρονος από το York Sales and marketing expert που ασχολείται με τις πωλήσεις, τα events, το θέατρο και τις τέχνες. Μεγάλος fan των νέων τεχνολογιών, προχωρημένων gadgets και νέων πλατφορμών, όπως λέει και το προφίλ του στο linkedin έχει το χάρισμα να αναγνωρίζει ευκαιρίες και να κάνει πραγματικότητα ακόμα και τα πιο δύσκολα projects. Διαβάζοντας για τα προβλήματα της Ελλάδας σκέφτηκε την εξής πανέξυπνη ιδέα: Η Ευρωπαϊκή ένωση είναι το «σπίτι» 503 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν ο καθένας βάλει λίγα ευρώ, το ποσό που θα μαζευτεί θα είναι σημαντικό. Τα 1,6 δις ευρώ, η δόση που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναπνεύσει, αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από 3 ευρώ για κάθε Ευρωπαίο.

Για κάθε ποσό που θα βάλει κάποιος για την Ελλάδα μπορεί να ζητήσει σαν αντάλλαγμα πολλά και διάφορα. Μια καρτ ποστάλ με τον Αλέξη Τσίπρα για €3, μια ελληνική σαλάτα με φέτα και ελιές για €6, ένα μικρό μπουκαλάκι ούζο για €10, ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί για €25.

Όπως ξεκαθαρίζει ο Feeney τα χρήματα που θα μαζευτούν μέσω της εταιρείας IndieGoGo μια crowdfunding εταιρεία για ιδέες και νέες επιχειρήσεις, θα πάνε εξολοκλήρου στον ελληνικό λαό, είτε τα δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση ή με άλλο τρόπο, μέσω της IndieGoGo, ενώ τα προϊόντα που θα πάρουν όσοι συνέβαλαν με τον οβολό τους θα είναι 100% ελληνικά.