Σιδηρόδρομος short ribs

Ο σιδηρόδρομος είναι ένα πολύ οικονομικό κομμάτι από το μοσχάρι. Δεν το γνώριζα μέχρι που το είδα να το κάνει η Βασούλα. Όταν το πρόσεξα στον χασάπη μου, είπα θα το δοκιμάσω. Τελικά η δοκιμή με δικαίωσε. Είναι ένα πολύ μαλακό και πολύ νόστιμο σημείο από το μοσχαράκι. Αξίζει να το δοκιμάσετε. Μπορεί να γίνει μοσχαρόσουπα, γιουβέτσι, και αν θέλετε λίγο αλλιώτικη γεύση δοκιμάστε την συνταγούλα μου…

Υλικά:

2 κιλά σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος

4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

5 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι ντοματοχυμό

3 φύλλα δάφνη

Μερικούς κόκους μπαχάρι

1 σφηνάκι ξίδι

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

αλατοπίπερο

Εκτέλεση :

Σε μια πλατιά κατσαρόλα-χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το μπαχάρι. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τον σιδηρόδρομο που έχουμε καλά πλυμένο και στραγγισμένο. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το ξίδι. Κουνάμε λιγάκι το κρεατάκι μας να εξατμιστεί το ξίδι και Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό. Προσθέτουμε την δάφνη, την ζάχαρη, το πιπέρι, και νεράκι να σκεπάσει το κρεατάκι μας, Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει αρκετά. Προς το τέλος ρίχνουμε τα κρεμμύδια το αλάτι και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτάκια. Εγώ το συνόδευσα με ζυμαρικά Ρεγκονέτες με κουρκουμά και πραγματικά απογειώθηκε η γεύση από το φαγάκι μου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).