Σε ποιες περιοχές ξεχνάτε να εφαρμόσετε αντηλιακό (εικόνες)

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από τη βλαβερή ακτινοβολία, και συνεπώς από τον καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση.

Παρόλα αυτά, δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν εφαρμοστεί ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα.

Φέτος, προσπαθήστε να κρατήσετε το δέρμα σας προστατευμένο και να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα, εφαρμόζοντας αρκετή ποσότητα σε κάθε σημείο του σώματος, τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο, ώστε να υπάρχει χρόνος για να απορροφηθεί.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 4 ευαίσθητες περιοχές που δεν πρέπει να ξεχάσετε.

Βλεφαρίδες: Σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLoS One, οι ερευνητές ζήτησαν από 57 ενήλικες να εφαρμόσουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες τράβηξαν μία φωτογραφία του προσώπου τους, χρησιμοποιώντας μια ειδική κάμερα που έδειξε πόσο καλά είχαν εφαρμόσει το αντηλιακό. Η περιοχή που οι συμμετέχοντες της μελέτης αμελούσαν περισσότερο ήταν τα βλέφαρά τους, ενώ ακολουθούσε το κομμάτι μεταξύ της εσωτερικής γωνίας του ματιού και της μύτης.

 

Κεφάλι: Η μη λήψη των σωστών προφυλάξεων μπορεί να οδηγήσει σε έντονο κάψιμο στη χωρίστρα των μαλλιών, κάτι το οποίο αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο. Αυτό συμβαίνει διότι το κεφάλι καίγεται πιο εύκολα από τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, επειδή βρίσκεται στην κορυφή.

 

Εσωτερική πλευρά των χεριών: Ερευνητές που παρακολούθησαν 214 ενήλικες στο Τέξας, διαπίστωσαν ότι το 45% των γυναικών και το 60% των ανδρών δεν εφαρμόζουν αντηλιακό στο εσωτερικό μέρος των χεριών. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι συμμετέχοντες παρέκαμπταν αυτήν την περιοχή επειδή «δεν το σκέφτηκαν» ή «δεν τους άρεσε η αίσθηση». Αλλά, ο καρκίνος του δέρματος στα χέρια είναι πιο πιθανό να κάνει μετάσταση σε σύγκριση με άλλους τύπους καρκίνου του δέρματος που επηρεάζουν διαφορετικές περιοχές, όπως ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

 

Χείλη: Το δέρμα που καλύπτει τα χείλη έχει πολύ λίγη μελανίνη, οπότε μπορεί εύκολα να υποστεί βλάβες από τις ακτίνες UV. Για αυτό πρέπει να το φροντίζετε όπως κάθε μέρος του σώματος που εκτίθεται στον ήλιο.

Πηγή: womenshealthmag.com

πηγή :https://www.onmed.gr/omorfia/story/377359/se-poies-perioxes-xexnate-na-efarmosete-antiliako-eikones