Σε κοντινές παραλίες με λεωφορείο κάνουν τα μπάνια τους πολλοί Τρικαλινοί-Μία συνήθεια που είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια επέστρεψε θριαμβευτικά

Μία συνήθεια που είχαν οι γονείς μας και που είχε εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια επέστρεψε θριαμβευτικά τα τελευταία χρόνια. Πολλοί Τρικαλινοί δεν έχουν την οικονομική άνεση για να πάνε διακοπές κι αρκούνται στα μπάνια σε κοντινές παραλίες. Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να πάρουν το δικό τους αυτοκίνητο. Τα καύσιμα κοστίζουν και σε αυτά προστίθενται και τα έξοδα των διοδίων.Τη στιγμή που το θερμόμετρο συνεχώς ανεβαίνει, πολλοί Τρικαλινοί επιλέγουν μια συμφέρουσα και εξυπηρετική λύση για να κάνουν μια δροσερή απόδραση που δεν είναι άλλη από την απόδραση με το λεωφορείο.

Η εικόνα είναι γνώριμη στους μεγαλύτερους… Επιλογή του προορισμού, προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα, σάκος με τα απαραίτητα, γονείς παιδιά και φίλοι, το λεωφορείο και να ‘μαστε σε κάποια από τις κοντινές παραλίες για να κάνουμε τα μπάνια μας. Αυθημερόν… Όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στις εκδρομές που διοργανώνονται «για μπάνια» από τα ταξιδιωτικά γραφεία και το ΚΤΕΛ μας λένε κάποιοι εξ αυτών. Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό συμμετοχής έχει ανέβει σημαντικά.

Για λίγες ώρες

Μπάνιο για λίγες ώρες και πάλι επιστροφή στα Τρίκαλα. Μία ολιγόωρη μεν, απολαυστική δε απόδραση. Οι πολυήμερες διακοπές για πολλούς έχουν πλέον αντικατασταθεί από τις σύντομες αποδράσεις, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες. Μία λύση σχετικά οικονομική και ξεκούραστη. Οι Τρικαλινοί που επιλέγουν να πάνε με το λεωφορείο για μπάνιο πληρώνουν το εισιτήριό τους χωρίς να επιβαρυνθούν με το κόστος των διοδίων και τη βενζίνη, εξ αυτού και θεωρούν ότι πρόκειται μία συμφέρουσα επιλογή.

Τάπερ

Το σοκ της οικονομικής κρίσης έκανε τους Έλληνες να αναθεωρήσουν απόψεις και να αλλάξουν συνήθειες. Έτσι, οι μπαγκέτες, τα αναψυκτικά, οι πίτσες και οι καφέδες αντικαταστάθηκαν με τα ταπεράκια και τα θερμός. Κι αν κάποιοι «σνόμπαραν» αυτή την παλιομοδίτικη συνήθεια πλέον έχουν γίνει λάτρεις και για λόγους «υγιεινής διατροφής» όπως ισχυρίζονται.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες

Όλα τα έξοδα περνάνε πλέον από έλεγχο. Η ενοικίαση ομπρελών και ξαπλώστρων ήταν αυτονόητη για τους περισσότερους τα χρόνια των «παχιών αγελάδων». Πολλοί μάλιστα θεωρούσαν εκείνους με το δικό τους εξοπλισμό ως λουόμενους β’ κατηγορίας. Ακόμη κι αυτή η «πολυτέλεια» περιορίστηκε πλέον. Λίγοι είναι εκείνοι που διαθέτουν τα 7 ευρώ (τόσο πάει συνήθως το σετ) για να κάτσουν στην παραλία, εκτός κι αν η ομπρέλα και η ξαπλώστρα προσφέρεται μαζί με τον καφέ. Η ομπρέλα και πολλές φορές και τα καρεκλάκια έρχονται από το σπίτι μαζί με τους λουόμενους κι όλα αυτά μαζί με σάκους και ψυγειάκια με τα απαραίτητα, τα παιδιά, τους φίλους κ.α. με το λεωφορείο.

Προορισμός 

Τα παράλια της Μαγνησίας, της  Λάρισας, της Πιερίας, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Αγιόκαμπος, Μεσάγγαλα, Άφισσος κ.α. είναι από τις αγαπημένες παραλίες των Τρικαλινών. Σε βαθμό που κάποιες φορές να νομίζεις ότι δεν έχεις φύγει από τα Τρίκαλα, αλλά βρίσκεσαι σε παραλία στην… Ασκληπιού. Γνώριμες φάτσες, γνωστά πρόσωπα και συναντήσεις αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΕΥΝΑ