Σε κλοιό τρακτέρ το κέντρο των Τρικάλων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατοντάδες ήταν οι αγρότες που αναχώρησαν το πρωί της Τρίτης για την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Με λεωφορεία αλλά και με ιδιωτικά αυτοκίνητα αγρότες των Τρικάλων αναχώρησαν από τα αγροτικά μπλόκα, του Ζάρκου, της Βασιλικής και του Μεγαλοχωρίου, με προορισμό την Αθήνα, στην πανελλαδική αγροτική διαμαρτυρία, διεκδικώντας άμεσης λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

 

Κι όσοι απέμειναν πίσω, το απόγευμα της Τρίτης διοργάνωσαν νέα κάθοδο στην πόλη των Τρικάλων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, αγρότες από μπλόκα των Τρικάλων και κυρίως από εκείνο που έχει στηθεί στην είσοδο της πόλης, στον κυκλικό του «Δέλτα» Λαρίσης, ξεκίνησαν να κατέρχονται στο κέντρο της πόλης.

Όσοι αγρότες έμειναν πίσω θέλησαν με την πρωτοβουλία τους να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, στους συναδέλφους τους που βρέθηκαν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Οι αγρότες των Τρικάλων για μια ακόμη φορά εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα. Ένα αγώνα, δίκαιο, όπως τον χαρακτήρισαν. Ένα αγώνα που φέρει στην επιφάνεια πραγματικά προβλήματα και αιτήματα που διεκδικούν άμεσης αντιμετώπισης από την κυβέρνηση.

Οι αγρότες κατά την κινητοποίηση κάλεσαν όλους τους Τρικαλινούς να σταθούν στο πλευρό τους εκφράζοντας με κάθε τρόπο την συμπαράσταση. Εξάλλου τα προβλήματα, όπως υποστήριξαν είναι αλυσιδωτά, καθώς αν αφανιστεί ο αγροτικός κόσμος, το υπόλοιπο κομμάτι δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, δεν θα μπορέσει η αγορά να κινηθεί οικονομικά.