Σε «φυτώριο» κωμικών μετατράπηκε η Λάρισα το βράδυ του Σαββάτου (φωτο)

Ο φωτισμός κλείνει και τα πρόσωπα μπροστά σου σκοτεινιάζουν. Τα φώτα δείχνουν πλέον μόνο εσένα. Στο χέρι σου ένα μικρόφωνο και στην τσέπη σου ένα μικρό τσαλακωμένο χαρτί. Είσαι πιθανώς αγχωμένος, γιατί είναι η πρώτη φορά που κάνεις κάτι αντίστοιχο. Αν από την άλλη είσαι «βετεράνος», έχεις μεν λιγότερο άγχος, πλην όμως υπάρχει και για εσένα ακόμη ένα μεγάλο εμπόδιο μπροστά σου. Το κοινό…

Σιωπηλά πρόσωπα σε κοιτούν και πρέπει με τον τρόπο σου να τα κάνεις να χαμογελάσουν. Όταν τα καταφέρεις οι όποιοι ενδοιασμοί έχουν πλέον φύγει και είσαι ελεύθερος να αναπτύξεις το ταλέντο σου.

Καλωσόρισες στον κόσμο του Stand-Up Comedy!

Μια τέτοια βραδιά οργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρισα όπου 13 επίδοξοι Λαρισαίοι (και μη) κωμικοί χρησιμοποίησαν τα καλύτερα και… χειρότερα αστεία τους μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Λαρισαίος κωμικός Πάρις Ρούπος.

Ομολογουμένως το Stand-Up Comedy δεν βρίσκεται αρκετά ψηλά στη Λάρισα. Όχι υπό την έννοια του ότι δεν υπάρχουν Λαρισαίοι κωμικοί ή επειδή δεν πραγματοποιούνται ανάλογες εμφανίσεις στη Λάρισα, κάθε άλλο, αλλά επειδή δεν αποτελεί ένα καθημερινό είδος διασκέδασης, όπως συμβαίνει είτε σε άπειρες πόλεις του εξωτερικού ή στην Αθήνα. Σε ένα από τα λεγόμενα Comedy Bars (τα οποία εντοπίζονται κυρίως στο εξωτερικό, ενώ γίνονται και οι πρώτες προσπάθειες και στην Ελλάδα) μπορεί κάποιος να πιει το ποτό του απολαμβάνοντας παράλληλα επίδοξους ή εδραιωμένους του είδους.

Η εκδήλωση του Σαββάτου που έφερε τον τίτλο «1st Larissa Stand-Up Comedy Open Mic» αποτέλεσε την πρώτη τους είδους της στη Λάρισα, αποσκοπώντας παράλληλα στη σταδιακή εδραίωση του συγκεκριμένου τρόπου διασκέδασης στην πόλη, με δεκάδες Λαρισαίους, νεότερων κυρίως ηλικιών, να γεμίζουν ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης, αποτελώντας αν μη τι άλλο ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα γραφής.

Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια μετατρέπεται σε μια πόλη όπου ποικίλες νέες δραστηριότητες βρίσκουν πρόσκαιρο έδαφος και αναπτύσσονται. Θα είναι όμως το Stand-Up Comedy μία από αυτές; Μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει…

Στη βραδιά συμμετείχαν οι: Σταύρος Οικονομίδης, Μάριος Τσιριμώνας, Χρήστος Πέτρου, Πιέρρος Πατουχέας, Χρήστος Αράπογλου, Θάνος Αυγερινός, Χρήστος Καραμήτσιος, Μάρκος Ανδρεόπουλος, Λιλάκι, Νίκος Ρουμπιές, Παναγιώτης Σαμαράς, Ευθύμης Κορν, Φίλιππος Πάλλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Στίλβη – Alternative Café-bar και διοργανώθηκε από την Tierra Verde – Great Events Running Over Seas.

Μαρίνος Τζώτζης

πηγή :https://www.onlarissa.gr/2019/11/03/se-fytorio-komikon-metatrapike-i-larisa-to-vrady-toy-savvatoy-foto/