Σε Δημαρχείο, Επιμελητήριο και Μύλο Ματσόπουλου ο Υπουργός Νίκος Παππάς-Χωρίς απρόοπτα η επίσκεψή του στα Τρίκαλα-Φωτορεπορτάζ

Στα Τρίκαλα βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς από νωρίς το πρωί επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων, το Επιμελητήριο και το Μύλο Ματσόπουλου στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία.Τις συναντήσεις που είχε με τόσο με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, όσο και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκο συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με τη χρήση των σύγχρονων εφαρμογών, την  ψηφιακή αναβάθμιση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους,  την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητας με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων κ.α.

Ο κ. Παππάς ενημερώθηκε σχετικά με τη λειτουργία του control room στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ενώ με τον κ. Παπαστεργίου συζήτησαν σχετικά με προτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της εφαρμογής νέων τεχνολογιών. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ενημερώθηκε από τον κ. Παππά για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση προς αυτή της κατεύθυνση και τα ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα.

Στο Επιμελητήριο

Μετά το Δημαρχείο ο κ. Παππάς επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και τους 3 βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, το Επιμελητήριο όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Στέφανος Γιώτης Δημήτρης Τσόλας και Χρήστος Ζαραμπούκας καθώς και η διευθύντρια του φορέα Αθανασία  Βράντζα. Εκεί παρουσιάστηκαν προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τις οποίες κατέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Παράλληλα έγινε παρουσίαση από τον υπεύθυνο της εταιρίας ψηφιακής σύγκλησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Χριστίδη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εγχειρήματος.

Στο Μύλο Ματσόπουλου

Η επίσκεψη του κ. Παππά στα Τρίκαλα έκλεισε με επίσκεψη στο Μύλο Ματσόπουλου. Ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος Γιάννης Κωτούλας της e-trikala και στελέχη της ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προγράμματα ψηφιακής τεχνολογίας που υλοποιούνται στο χώρο του Μύλου. Ευχάριστη συνάντηση η συνάντηση που είχε ο κ. Παππάς με μικρούς μαθητές οι οποίοι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των σχολείων τους βρισκόταν στο Μύλο Ματσόπουλου την ώρα της επίσκεψης του Υπουργού.