TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαρμαδάκια με μαύρο λάχανο

Φεβ 26, 2018
in Μαγειρική
Σαρμαδάκια με μαύρο λάχανο
Share on FacebookShare on Twitter

Αν και σας έχω πει ότι δεν είμαι πόντια μεγάλωσα με πόντιους. Πάντα όταν θέλω να απολαύσω ποντιακές γεύσεις πάω στην φιλεναδίτσα μου την Δήμητρα Ευθυμιάδου για να πάρω τις συμβουλές της. Έτσι και σήμερα σας ετοίμασα μια πολύ αγαπημένη συνταγή με μαύρα λάχανα και ελπίζω να γίνει και δική σας αγαπημένη, σε όσους δεν είχατε την τύχη να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα σαρμαδάκια.

Υλικά:

Φύλλα από δυο μεγάλα μαύρα λάχανα

200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

200 γρ. κιμά χοίρινο

μια κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ

2 καρότα τριμμένα

3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 ντομάτες τριμμένες, η μια στην γέμιση και η άλλη πάνω από τα ντολμαδάκια

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

μπόλικο αλατοπίπερο

λίγο κοκκινοπίπερο

1 κ.γ. Κιντζα (Κόλιανδρο)

2 κ.σ. βούτυρο στην κατσαρόλα πάνω από τα σαρμαδάκια

μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

ενα μπρίκι ζεστό νερό

χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα και τα κρατάμε για τον πάτο της κατσαρόλας. Πλένουμε καλά τα φύλλα και τα ζεματάμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά. Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσουν. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε αρκετά καλά. Όταν έχουν κρυώσει τα ζεματισμένα φύλλα τα ανοίγετε πάνω σε ένα ξύλο κοπής και τα κάνετε κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θέλετε να είναι τα ντολμαδάκια σας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε στον πάτο τα κοτσανάκια από τα λάχανα. Σε κάθε φυλλαράκι βάζετε μια κουταλιά γέμιση και τα διπλώνετε. Τα αραδιάζετε πάνω από τα κοτσάνια και το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν γεμίσετε την κατσαρόλα σας ρίχνετε από πάνω αλάτι πιπέρι τον χυμό από την μια ντομάτα και τις δυο κσ βούτυρο το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο τους σαρμάδες μας και ρίχνουμε ένα μπρίκι βρασμένο νερό. Σιγοβράζεται το φαγάκι σας και προσθέτετε ζεστό νερό κάθε φορά που θα δείτε ότι τελειώνει. Προσέχετε να μην έχετε πολλά υγρά στο φαγητό σας για να μην σας μείνουν στο τέλος.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ: Μοναδική και Ξεχωριστή!-Μία εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜΕΡΑ γυναίκας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ: Μοναδική και Ξεχωριστή!-Μία εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜΕΡΑ γυναίκας

Αποτεφρώνεται δάσκαλος και πρώην αντιδήμαρχος της Φαρκαδόνας

Απεβίωσε η Θεοδώρα Γεωργούλα

Ένα εικονικό ευρωπαϊκό τουριστικό πρακτορείο δημιούργησαν οι μαθητές  του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Ένα εικονικό ευρωπαϊκό τουριστικό πρακτορείο δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd