Σαραγλί

ΣΑΡΑΓΛΙ…

Υλικά
1 πακέτο κρουστα εγω έβαλα Βηρυτού
150 γρ. καρύδια ωμά
150 γρ. αμύγδαλα ωμά
250 γρ. βούτυρο Lurpak
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρίφαλο
φιστικί Αιγίνης για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 ζάχαρη
3 κουτ. σούπας μελί
5 σταγόνες μαστιχελαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση
Έκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακάτεψα μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανά δυο φύλλα έριχνα επάνω μείγμα γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια μου και στο τέλος το έκοψα σε κομμάτια, έρριψα πάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βουτυρο. Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτά.  Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό. Ζεστα και τα δυο όχι καυτά. Πασπαλισα με το φιστίκι. Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι διπλή δόση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.