Σαραγλί

Τι θα λέγατε να πάμε στη κουζίνα μου και να φτιάξουμε τραγανό σιροπιαστό μπακλαβά ρολό, σαραγλί. Αν και φαίνεται δύσκολο δεν είναι θα δείτε πόσο εύκολα θα το φτιάξετε, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα γλυκά σας.

Έρχονται γιορτές και σίγουρα θα μπει στο τραπέζι σας, πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό σαραγλί.

Υλικά

500 γρ φρέσκο φύλλο κρούστας

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

200 γρ καρύδια

100 γρ φιστίκια Αιγίνης

5 γρ κανέλα Κεϋλάνης

Σιρόπι

300 γρ νερό

400 γρ ζάχαρη

50 γρ μέλι

Φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

Ψήνουμε 10 λεπτά τους ξηρούς καρπούς και τους  χοντροκόβουμε προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε ένα φύλλο και ρίχνουμε σκόρπια τους ξηρούς καρπούς.

Τυλίγουμε σε πολύ λεπτό ξύλο το φύλλο, αλείφουμε άλλο ένα φύλλο με βούτυρο και τυλίγουμε μέσα το ρόλο, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί σουρωτό.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, συνεχίζεται το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, περνάμε με βούτυρο επάνω τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Βάζουμε νερό, ζάχαρη και φλούδα λεμονιού, για το σιρόπι, να βράσουν, μόλις πάρει βράση, αφήνω 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω.

Μόλις ψηθούν τα ρολά τα κόβουμε και αφήνουμε 10 λεπτά, σιροπιάζουμε κουταλιά – κουταλιά και τελειώνουμε με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης.

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε όποιον ξηρό καρπό σας αρέσει.

Τα ψήνετε όπως θέλετε, εμένα μου αρέσουν ξεροψημένα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html