Σαμιώτικος μπακλαβάς

Μπακλαβάς όπως τον κάνει η μαμά!!!

Υλικά
2 πακέτα φύλλο βηρυτού Κανάκη
500 γρ βούτυρο λιωμένο έβαλα Ήπειρο
1 κούπα καρύδια
1 κούπα αμύγδαλα
1 /2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
15 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Γαρύφαλλα καρφάκια για το κάρφωμα του μπακλαβά
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (όλα αυτά τα υλικά τα θρυμματίζεται στο μπλέντερ και ανακατεύετε σε ένα μπολ)
Υλικά για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια μεγάλα νερό
σταγόνες από λεμονι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράζετε νερό, ζάχαρη και λεμόνι για 10 λεπτά.  Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μέλι.  Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε σε καυτό μπακλαβά.
Εκτέλεση:
Στο τετράγωνο ταψί φούρνου στρώνουμε κάτω το 1 πακέτο φύλλα βηρυτού, μετά κάθε φύλλο που βάζουμε από το δεύτερο πακέτο στρώνουμε και μπόλικη γέμιση μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα.  Κρατάμε 4 φύλλα για πάνω πάνω.  Μόλις τελειώσουμε χαράζουμε τον μπακλαβά και μπήγουμε τα καρφακια γαρυφαλλο στα κομματια.  Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κάψει πάρα πολύ καλά, όταν θα αρχίσει να βράζει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τον μπακλαβά με αυτό, αφήνουμε το βούτυρο να απορροφηθεί ολο απο τον μπακλαβα, περίπου 10 λεπτα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε στον μπακλαβά στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάρα πολύ καλά για να ξεραθεί.  Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και όπως είναι καυτός ρίχνουμε το κρυο σιρόπι.  Αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει αρκετό σιρόπι καμία ωρα.
Σημ.: Αυτό που θα μείνει στο ταψί μας από σιρόπι δεν το πετάμε, το σουρώνουμε και το φυλάμε σε ένα βαζάκι και το ρίχνουμε πάνω σε λουκουμάδες (δεν χαλάει στο ντουλάπι)
Καλή επιτυχία.
Την συνταγής μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.