TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαμιώτικος μπακλαβάς

Δεκ 30, 2020
in Μαγειρική
Σαμιώτικος μπακλαβάς
Share on FacebookShare on Twitter
 Μπακλαβάς όπως τον κάνει η μαμά!!!

Υλικά
2 πακέτα φύλλο βηρυτού Κανάκη
500 γρ βούτυρο λιωμένο έβαλα Ήπειρο
1 κούπα καρύδια
1 κούπα αμύγδαλα
1 /2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
15 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Γαρύφαλλα καρφάκια για το κάρφωμα του μπακλαβά
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (όλα αυτά τα υλικά τα θρυμματίζεται στο μπλέντερ και ανακατεύετε σε ένα μπολ)
Υλικά για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια μεγάλα νερό
σταγόνες από λεμονι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράζετε νερό, ζάχαρη και λεμόνι για 10 λεπτά.  Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μέλι.  Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε σε καυτό μπακλαβά.
Εκτέλεση:
Στο τετράγωνο ταψί φούρνου στρώνουμε κάτω το 1 πακέτο φύλλα βηρυτού, μετά κάθε φύλλο που βάζουμε από το δεύτερο πακέτο στρώνουμε και μπόλικη γέμιση μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα.  Κρατάμε 4 φύλλα για πάνω πάνω.  Μόλις τελειώσουμε χαράζουμε τον μπακλαβά και μπήγουμε τα καρφακια γαρυφαλλο στα κομματια.  Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κάψει πάρα πολύ καλά, όταν θα αρχίσει να βράζει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τον μπακλαβά με αυτό, αφήνουμε το βούτυρο να απορροφηθεί ολο απο τον μπακλαβα, περίπου 10 λεπτα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε στον μπακλαβά στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάρα πολύ καλά για να ξεραθεί.  Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και όπως είναι καυτός ρίχνουμε το κρυο σιρόπι.  Αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει αρκετό σιρόπι καμία ωρα.
Σημ.: Αυτό που θα μείνει στο ταψί μας από σιρόπι δεν το πετάμε, το σουρώνουμε και το φυλάμε σε ένα βαζάκι και το ρίχνουμε πάνω σε λουκουμάδες (δεν χαλάει στο ντουλάπι)
Καλή επιτυχία.
Την συνταγής μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Καιρός: Με συννεφιά και βροχές η Τετάρτη – Πού και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός: Με συννεφιά και βροχές η Τετάρτη - Πού και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

Έπος: Οι Αρχαίοι είχαν φαστφουντάδικο!

Έπος: Οι Αρχαίοι είχαν φαστφουντάδικο!

Πολίτικο γλυκό με μαστίχα

Πολίτικο γλυκό με μαστίχα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd