Σάλος στην παγκόσμια κοινότητα: Η Ινδονησία εκτέλεσε μαζικά 8 θανατοποινίτες – Αυστραλοί, Νιγηριανοί και ένας Βραζιλιάνος ανάμεσά τους  

Όδευαν προς τον θάνατο ψάλλοντας ύμνους ενώ αρνήθηκαν να τους δέσουν τα μάτια θέλοντας οι οκτώ θανατοποινίτες να αντικρίζουν κατάματα τους εκτελεστές τους!

Με την Αυστραλία να ανακαλεί τον πρέσβη της από την Τζακάρτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κάτι το οποίο αναμένεται να πράξει και η Βραζιλία τις αμέσως επόμενες ώρες, δύο Αυστραλοί, ένας Βραζιλιάνος, τέσσερις Νιγηριανοί και ένας Ινδονήσιος πριν από λίγες ώρες οδηγήθηκαν σε εκτέλεση μετά από πολλά χρόνια δικαστικών αγώνων.

Έψελναν ύμνους, όπως το “Amazing Grace”, σύμφωνα με έναν πάστορα που τους συνόδευε μπροστά από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ομάδα υποστηρικτών τους με δάκρυα στα μάτια έψελναν κι αυτοί με την σειρά τους ύμνους, ενώ αγκαλιασμένοι άναψαν κεριά σε μία αγρυπνία στο Τσιλακάπ, τον κόμβο προς το νησί-φυλακή Νουσακαμπανγκάν, όπου κρατούνταν οι οκτώ.

Παράλληλα, ακόμα ένα άτομο το οποίο επίσης κατηγορείτο για εισαγωγή ναρκωτικών στην Ινδονησία, δεν εκτελέστηκε, λαμβάνοντας αναβολή της ποινή της, καθώς παραδόθηκε στην αστυνομία μια γυναίκα η οποία φέρεται ότι την παραπλάνησε προκειμένου να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην βαλίτσα της.

Στη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, η αναστολή της εκτέλεσης της Μέρι Τζέιν Βελόζο έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς, ωστόσο ο ινδονήσιος γενικός εισαγγελέας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται απλώς για μια αναβολή προκειμένου ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.