TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαλιγκάρια στιφάδο

Σεπ 27, 2020
in Μαγειρική
Σαλιγκάρια στιφάδο
60
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter
Σαλιγκάρια στιφάδο!!!

Υλικά για (περίπου) 1 κιλό σαλιγκάρια:
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο ξηρό κρασί της αρεσκείας μας (λευκό – ροζέ – κόκκινο)
5-6 πολύ μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (όπως κόβουμε για τη χωριάτικη σαλάτα)
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο σε φετάκια ή σε σκόνη (πασπαλίζουμε κατά βούληση)
Μία συσκευασία σάλτσα ντομάτας (περίπου 400 γρ.)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα φύλλα δάφνης
Θυμάρι φρέσκο ή ξερό
Εκτέλεση – Οδηγίες προετοιμασίας σαλιγκαριών πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα:
Αν τα σαλιγκάρια είναι εμπορίου, τους βγάζουμε την ξηρή μεμβράνη που έχουν σχηματίσει στο άνοιγμά τους, με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ή ενός μυτερού μαχαιριού. Τα βρέχουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό και περιμένουμε να “ξυπνήσουν”. Έχουμε διαρκώς τον νου μας, για να μαζεύουμε όσα ξυπνούν και τα βάζουμε σε σουρωτήρι σκεπασμένο με ένα πιάτο. *** Όταν τελειώσουμε, τα πλένουμε καλά τρίβοντας έντονα λίγα – λίγα μέσα στις παλάμες μας, κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε πάλι στο σουρωτήρι σκεπασμένα. Αν τα σαλιγκάρια είναι μαζεμένα στην ύπαιθρο, τα βάζουμε σε καλάθι ή σκεύος που παίρνει αέρα, τα πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ή σταρένιο αλεύρι ή φρέσκο θυμάρι ή μικρά κομματάκια από ωμά σπαγγέτι. Τα σκεπάζουμε με πιάτο ή γενικά με κάτι το οποίο δεν μπορούν να σπρώξουν ώστε να φύγουν!!!! Μπορούμε να βάλουμε μια πετσέτα κουζίνας και να τη δέσουμε με κορδέλα περιμετρικά, 2-3 εκατοστά κάτω από το χείλος του καλαθιού. Μετά από 2-3 μέρες ακολουθούμε την ίδια διαδικασία πλυσίματος όπως αναφέρεται πιο πάνω, στους τρεις αστερίσκους. Βράζουμε νερό σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και αλατίζουμε λίγο μόλις κοχλάσει το νερό. Αφού ρίξουμε το αλάτι, βάζουμε μέσα τα σαλιγκάρια και τα βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή γιατί βγάζουν πολύ αφρό που χύνεται. Ανακατεύουμε συχνά για να εμποδίζουμε την υπερχείλιση και συγχρόνως ξαφρίζουμε. Έπειτα σουρώνουμε τα σαλιγκάρια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά! Σε αυτή τη φάση αν θέλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα καταψύχουμε σε σακουλάκι για μελλοντική χρήση.
Εκτέλεση τελικού μαγειρέματος:
Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο κι όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, τα φύλλα δάφνης και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή ξερό και σκόρδο σκόνη ή το φρέσκο σε φετάκια.  Ανακατεύουμε πολλές φορές μέχρι να ενωθούν όλες οι μυρωδιές και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και όσο ζεστό νερό χρειαστεί για να μαγειρέψουμε μισή ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει πολύ καλά η σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Χατζησίμου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Αρνίσια συκωταριά
Μαγειρική

Αρνίσια συκωταριά

Απρ 20, 2025
Next Post
Και η φύση τρελάθηκε… Κάβουρας σε ορεινά χωριά της Ελασσόνας – Δείτε το βίντεο

Και η φύση τρελάθηκε… Κάβουρας σε ορεινά χωριά της Ελασσόνας – Δείτε το βίντεο

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου Γιορτάζουν

Σήμερα , Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd