Υλικά :
- 5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1/4 κιλό πάριζα ή ζαμπόν (ανάλογα με το γούστο του καθενός)
- 300 γρ τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας
- 200 γρ. τυρί gouda τριμμένο
- 3 αυγά
Υλικά για τη σως:
- 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
- λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση :
- Βάζουμε για βράσιμο τα αυγά.
- Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
- Κόβουμε την πάριζα (ή το ζαμπόν) και το κίτρινο τυρί σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.
- Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα το καθένα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.