TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Σαλάτα με καρπούζι και παγωτό φέτας

Αυγ 20, 2021
in Μαγειρική
Σαλάτα με καρπούζι και παγωτό φέτας
Share on FacebookShare on Twitter

Έμπνευση της στιγμής! Πειραματισμός… Δυο – τρείς δοκιμές, και η συνταγή πέτυχε και αρέσει πολύ και σε πολλούς.

Υλικά για 4 άτομα:

Για τη συνταγή

4 φλιτζάνια καρπούζι καθαρισμένο

6 ντοματίνια ώριμα

1 1/2 φλιτζάνι φέτα μαλακιά (όχι βαρελίσια)

1 φλιτζάνι γάλα αγελαδινό πλήρες

10 γρ. ζελατίνη σκόνη

4 κουτ. σουπ. κρύο νερό

5 φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό

Για το ντρέσινγκ

2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

1 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο λευκό

1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε την φέτα με το γάλα και πολτοποιείτε. Αδειάζετε την ζελατίνη σε ένα μπολ και προσθέτετε τέσσερεις κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Αφήνετε την ζελατίνη να φουσκώσει για 4-5 λεπτά. Την προσθέτετε στο μείγμα με το γάλα και την φέτα. Δουλεύετε ξανά το υλικό στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και βάζετε στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον.

Σε μια πιατέλα αραδιάζετε το καρπούζι, βάζετε και τα ντοματίνια τριγύρω ολόκληρα ή κομμένα στην μέση ανάλογα το μέγεθος.

Με ένα μικρό σκούπ (εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού) ή με ένα κουτάλι βγάζετε το παγωτό φέτας και το τοποθετείτε ανάμεσα στο καρπούζι και τα ντοματίνια.

Αδειάζετε τα υλικά για το ντρέσιγκ σε ένα βάζο που να κλείνει καλά, και ανακινείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε την σαλάτα με το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε με τον δυόσμο ή τον βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Σημ.:Μπορείτε να φτιάξετε την σαλάτα και με σκέτη φέτα ή με ξινομυζήθρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Next Post
Υποτροφίες στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο για μέλη μειονεκτουσών ομάδων

Υποτροφίες στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο για μέλη μειονεκτουσών ομάδων

Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες από το καρπούζι

Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες από το καρπούζι

Ποια είναι η σωστή ποσότητα φρούτων που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά;

Ποια είναι η σωστή ποσότητα φρούτων που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd