Σάκης Παπαδόπουλος -Η νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα και προσδοκίες σε αντίξοες συνθήκες

Ακούμε, διαβάζουμε, ότι τα πιο ευτυχισμένα παιδιά του κόσμου μεγαλώνουν στη Δανία, κυρίως γιατί μαθαίνουν από πολύ μικρά τη κοινωνικοποίησή τους, τη μεγάλη σημασία του παιγνιδιού παράλληλα με τις γνώσεις, την αλληλοβοήθεια, τη φιλία, τη καλοσύνη, την ενσυναίσθηση, την αυτογνωσία, την ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις χωρίς επιθετικότητα, καυγάδες  και βία.

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα τις προϋποθέσεις ώστε και τα δικά μας παιδιά να αισθάνονται ευτυχισμένα, με αυτοπεποίθηση, με πολύτιμες γνώσεις, με συναγωνισμό, με ανθρωπιστικές αξίες, με εφόδια που δημιουργούν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Η εκπαίδευση συμβάλλει καθοριστικά στην εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων.

Θέλουμε τους μαθητές μας να είναι ενθουσιασμένοι από τους εκπαιδευτικούς τους για την ολιστική μόρφωση που τους προσφέρουν και τους εκπαιδευτικούς μας περήφανους για τους μαθητές τους και ικανοποιημένους από την έμπρακτη αναγνώριση της αποστολής τους.

Θέλουμε την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, τη κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς όλων ειδικοτήτων, σε σχολικούς ψυχολόγους, σχολικούς νοσηλευτές. Θέλουμε ειδική μέριμνα για την Ειδική Αγωγή…

Γνωρίζουμε ότι η νέα σχολική χρονιά αρχίζει γεμάτη όνειρα και μεγάλες προσδοκίες σε πολύ αντίξοες συνθήκες : ενεργειακή κρίση, αχαλίνωτη ακρίβεια, φτώχεια, συνεχιζόμενες απειλές για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε η εξοικονόμηση ενέργειας να μην επηρεάσει τη θέρμανση των σχολείων, την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ελπίζουμε να αποδώσει, η προετοιμασία που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους με τη ποιότητα της εκπαίδευσης τοπικούς φορείς.

Εύχομαι καλή αρχή, δημιουργική χρονιά, στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας και τους γονείς τους.

Και να μην ξεχνάμε την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτόκολλου καθώς θέλουμε « νού υγιή εν σώματι υγιεί».

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ