Ως μέλη του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, που κάθε Πέμπτη βράδυ συγκεντρωνόμαστε στο στέκι του συλλόγου μας στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μας και ασχολούμαστε κυρίως με σιδηροδρομικά θέματα, δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι που δεχόμαστε κι εμείς τα ερεθίσματα των συγκλονιστικών γεγονότων που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς ούτε απέναντι στον πόλεμο, ούτε απέναντι στην γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: δεκάδες χιλιάδες νεκροί, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες, εκατομμύρια εκτοπισμένοι από τις εστίες τους, κυρίως παιδιά και άμαχοι, με το 90% των υποδομών και των κτισμάτων της περιοχής να έχουν μετατραπεί πλέον σε άμορφα μπάζα.
Παραμένουμε άνθρωποι, γι αυτό ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τις διάφορες οργανώσεις της κοινωνίας μας και τα εκατομμύρια πολιτών σε όλο τον κόσμο.
Απαιτούμε:
- τον άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα.
- την απρόσκοπτη μεταφορά και προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα και φάρμακα στα δύο εκατομμύρια εγκλωβισμένων ανθρώπων που λιμοκτονούν.
- τον τερματισμό των βάρβαρων εποικισμών και την απομάκρυνση των εποίκων από τα παλαιστινιακά εδάφη.
- τη δικαιοσύνη και την ειρήνη για τον λαό της Παλαιστίνης, με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.
-
Το σταμάτημα του πολέμου που ξεκίνησε με την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.