Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο…

Υλικά για 4 μπολάκια:
Μισό λίτρο γάλα φρέσκο
Ένα ποτήρι ρύζι Καρολίνα
2 μικρά μπουκάλια νερό
2 Βανίλιες
Μια κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιες σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το λιώνουμε.

Όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει το ρύζι (όχι να βράσει και να γίνει λαπάς, να μαλακώσει).  Ριχνουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.  Όταν δούμε ότι είναι εντάξει το ρύζι, ρίχνουμε και το λιωμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε για λίγο.  Βγαζουμε από το μάτι, ρίχνουμε βανίλια και ζάχαρη ανακατεύοντας.  Το χωρίζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με κανέλα ή με σαντιγί αν θέλουμε αφού κρυώσει.

Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελενη Καιμα.