Ρυζόγαλο μαστιχωτό με άρωμα βανίλιας

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΑΣΤΙΧΩΤΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Υλικά :
 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
5 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
2 κ.σ. κορν φλάουρ (εγώ βάζω 3 κουτ. βανίλια άνθος αραβοσίτου)
κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
•Όλο το μυστικό είναι το ρυζόγαλο να βγει με κρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό. Γι αυτό την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό. • Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.
Η συνταγή είναι από εδώ :
 Την ανέβασε στην ομάδα Χρυσοχέρες  Sunday Lous και μας την έστειλε μαζί με τις φωτογραφίες η φίλη μας Γωγώ Σαμίου