TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Απόψεις

Ρύθμιση ανάσα για τους αγρότες

Μαΐ 10, 2019
in Απόψεις
Ρύθμιση ανάσα για τους αγρότες
Share on FacebookShare on Twitter

Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εξόδου από την οικονομική κρίση. Όλο αυτό το διάστημα πάντα άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης αποτελούν η βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας και η στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών.

     Συγκεκριμένα στη ρύθμιση ανάσα για 1,3 εκατομμύρια ασφαλισμένους (120 δόσεις) που έχει κατατεθεί στη Βουλή, από τους μεγάλους κερδισμένους είναι οι αγρότες. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι αγρότες θα ρυθμίζουν τις οφειλές τους από απλήρωτες εισφορές στον πρώην ΟΓΑ με κούρεμα του συνόλου των προσαυξήσεων στο 100% . Η βασική οφειλή ωστόσο δε θα επανυπολογίζεται τους καθώς σε κάποιες κλάσεις πριν το 2007 είχαν μικρότερες εισφορές από την ελάχιστη του νόμου Κατρούγκαλου. Έπειτα από τη διαγραφή των προσαυξήσεων, θα αποπληρώνουν τη βασική οφειλή σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ.

    Επιπλέον, ειδικά για τους αγρότες, το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ορίου οφειλών από τις 4.000 στις 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα περίπου 30.000 αγρότες να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν άμεσα με ευνοϊκούς όρους. Διάταξη ιδιαίτερα σημαντική καθώς αναμένεται να οδηγήσει χιλιάδες σήμερα «εγκλωβισμένους» στη συνταξιοδότηση.

     Επιπρόσθετα για τους αγρότες, το προηγούμενο διάστημα, θεσπίστηκαν τρεις κατηγορίες αφορολόγητου ορίου στο εισόδημα και για προστασία των επιδοτήσεων από κατασχέσεις. Το πραγματικό εισόδημα του αγρότη έχει έκπτωση φόρου (αφορολόγητο έως 9.950). Ταυτόχρονα οι αποζημιώσεις και το σύνολο των ενισχύσεων από τα αγροτικά προγράμματα του Πυλώνα ΙΙ ΚΑΠ, είναι πλήρως αφορολόγητες. Ακόμη ισχύει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για την Πράσινη ενίσχυση και τις Συνδεδεμένες καθώς και προστασία των ενισχύσεων του Πυλώνα Ι έως 7.500 ευρώ. Παράλληλα σημαντικές ρυθμίσεις αποτελούν η κατάργηση επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και τους συνεταιρισμούς, καθώς και η κατάργηση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

    Ουσιαστικές ήταν και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, με τον αγρότη να απολαμβάνει πλέον τις ίδιες παροχές με τους άλλους ασφαλισμένους. Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών καταβάλλει την κατώτατη εισφορά, ενώ από 1/1/2019 ισχύει 33% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο της σύνταξής. Επίσης δεν έγινε καμία μείωση στις κύριες συντάξεις του ΟΓΑ, σε αντίθεση με ό,τι είχε ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπου θα υπήρχε σταδιακή μείωση και μηδενισμός. Μάλιστα η επαναφορά της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο – που θα καταβληθεί εντός Μαΐου, θα δώσει ανάσα σχεδόν στο σύνολο των αγροτών.

    Ακόμη γίνεται μια σπουδαία προσπάθεια αναβίωσης και ανάπτυξης του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος σε υγιείς βάσεις καθώς είναι κύριος μοχλός για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση των μικρομεσαίων. Τα συλλογικά εγχειρήματα στηρίζονται με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως και η ηλικιακή ανανέωση με 16.000 νέους (18-40 ετών) να εντάσσονται σε προγράμματα ενίσχυσης. Συγχρόνως γίνεται έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων, θεσπίστηκε η «Κάρτα Αγρότη» με εγγύηση τις επιδοτήσεις και η υποχρεωτική πληρωμή των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων από τους εμπόρους μέσα σε 60 μέρες. Παράλληλα χρησιμοποιούνται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (δάνεια ΕΤΕΑΝ) για τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα που φτάνουν τα 915 εκατ. ευρώ ενώ δόθηκαν στοχευμένα σε προϊόντα που αντιμετώπισαν προβλήματα στην παραγωγή ενισχύσεις de minimis άνω των 70 εκατ. ευρώ. Συμπληρωματικά από 1 Μαΐου ισχύει ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις.

     Στη μεταμνημονιακή εποχή διεκδικούμε ένα παραγωγικό μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για την κοινωνία και τον παραγωγό με περιορισμό του κόστους παραγωγής και αύξηση της προστιθέμενης αξίας. Ενισχύουμε λοιπόν συνεχώς τη συμμετοχή του αγρότη, αναβαθμίζοντας το ρόλο του και προχωράμε μαζί για μια δίκαιη ανάπτυξη και στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Φράγμα Μεσοχώρας και black out της Ιβηρικής
Απόψεις

Φράγμα Μεσοχώρας και black out της Ιβηρικής

Μαΐ 2, 2025
Παρουσιάστηκαν θέσεις και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στα Τρίκαλα
Απόψεις

Η διοίκηση Κουρέτα, απο τα 535 εκ. ευρώ που εκτιμούσε τις αποκαταστάσεις, 19 μήνες μετά, έκανε έργα 72 εκ. ευρώ και άλλα 76 εκ. στο μέλλον

Απρ 30, 2025
Η παράδοση των κόκκινων αυγών
Απόψεις

Χριστός Ανέστη ο ωραιότερος χαιρετισμός

Απρ 30, 2025
Τα καλύτερα χρόνια της εργατικής και μεσαίας τάξης στην Ελλάδα; Με ΠΑΣΟΚ
Απόψεις

Τα καλύτερα χρόνια της εργατικής και μεσαίας τάξης στην Ελλάδα; Με ΠΑΣΟΚ

Απρ 23, 2025
Γιώργος Ηλιάδης: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να εκφράσει την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξανά
Απόψεις

Ευχές του Γιώργου Ηλιάδη για το Πάσχα

Απρ 21, 2025
Ο συμβολισμός της Πρώτης Αναστάσεως
Απόψεις

Ο συμβολισμός της Πρώτης Αναστάσεως

Απρ 19, 2025
Next Post
Σαν σήμερα 10 Μαΐου

Σαν σήμερα 10 Μαΐου

«Κάψε τα σενάρια των φασιστών και γράψε το δικό σου»

«Κάψε τα σενάρια των φασιστών και γράψε το δικό σου»

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd