Ρουμελιώτικη γαλατόπιτα

Η γαλατόπιτα προσφέρει υψηλής αξίας πρωτεΐνη, αφου συνδιάζει αρμονικάφυτικές ίνες, ασβέστιο και βιταμίνη Β .

Υπέροχη γευση…Μια πίτα παραδοσιακή…Γεμάτη αρώματα…Για όλη την οικογένεια…
Η πίτα της γιαγιάς…Χορταστική…Γευστικη…Απλα τέλεια…

ΥΛΙΚΑ (για ενα ταψί στρογγυλό 42 cm)

2 λίτρα γαλα
5 αυγα
12-14 κ. σ. ζαχαρη (300 γρ.)
12 κ. σ. αλευρι (250 γρ.)
12 κ. σ. σιμιγδάλι ( 300 γρ.)
150 ( τύπου βιταμ)
2 βανίλιες
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Καστανή ζάχαρη για τα φύλλα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη
8 φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ενα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, βούτυρο, αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, βανίλιες και τα βάζουμε στην φωτιά. Χτυπάμε με ενα σύρμα, καλά να μην μας κολήσει η κρέμα, εως ότου πήξει.

Κάνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε τα φύλλα.
‘Οταν είμαστε έτοιμη, βάζουμε τα πρώτα 3 φύλλα ριχνουμε ελαιολαδο και πασπαλιζουμε με καστανη ζαχαρη και κανέλα .
Βάζουμε τα επόμενα φυλλα, και ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε προς το κέντρο, πρωτα τα τρία φυλλα, λαδωνουμε, ριχνουμε λίγη καστανή ζαχαρη και κανέλα, μαζεύουμε το άλλο φύλλο και λαδωνουμε.
Ανοίγουμε τα άλλα δύο φύλλα και καλύπτουμε όλη την πίτα.
Έχουμε κρατήσει 1 κ. σ. κρέμα και τον αραιώνουμαι με λιγο γάλα και λίγο ελαιόλαδο με αυτό περνάμε τα τελευταία φύλλα, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, κανέλα, και ψήνουμε.
Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180c βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει τέλεια και να πάρει ενα υπέροχο χρωμα.
Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).