TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ρουμελιώτικη γαλατόπιτα

Μαρ 30, 2017
in Μαγειρική
Ρουμελιώτικη γαλατόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Η γαλατόπιτα προσφέρει υψηλής αξίας πρωτεΐνη, αφου συνδιάζει αρμονικάφυτικές ίνες, ασβέστιο και βιταμίνη Β .

Υπέροχη γευση…Μια πίτα παραδοσιακή…Γεμάτη αρώματα…Για όλη την οικογένεια…
Η πίτα της γιαγιάς…Χορταστική…Γευστικη…Απλα τέλεια…

ΥΛΙΚΑ (για ενα ταψί στρογγυλό 42 cm)

2 λίτρα γαλα
5 αυγα
12-14 κ. σ. ζαχαρη (300 γρ.)
12 κ. σ. αλευρι (250 γρ.)
12 κ. σ. σιμιγδάλι ( 300 γρ.)
150 ( τύπου βιταμ)
2 βανίλιες
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Καστανή ζάχαρη για τα φύλλα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη
8 φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ενα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, βούτυρο, αλεύρι, σιμιγδάλι, αυγά, βανίλιες και τα βάζουμε στην φωτιά. Χτυπάμε με ενα σύρμα, καλά να μην μας κολήσει η κρέμα, εως ότου πήξει.

Κάνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε τα φύλλα.
‘Οταν είμαστε έτοιμη, βάζουμε τα πρώτα 3 φύλλα ριχνουμε ελαιολαδο και πασπαλιζουμε με καστανη ζαχαρη και κανέλα .
Βάζουμε τα επόμενα φυλλα, και ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε προς το κέντρο, πρωτα τα τρία φυλλα, λαδωνουμε, ριχνουμε λίγη καστανή ζαχαρη και κανέλα, μαζεύουμε το άλλο φύλλο και λαδωνουμε.
Ανοίγουμε τα άλλα δύο φύλλα και καλύπτουμε όλη την πίτα.
Έχουμε κρατήσει 1 κ. σ. κρέμα και τον αραιώνουμαι με λιγο γάλα και λίγο ελαιόλαδο με αυτό περνάμε τα τελευταία φύλλα, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, κανέλα, και ψήνουμε.
Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180c βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει τέλεια και να πάρει ενα υπέροχο χρωμα.
Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Πιθανή «απειλή» για τα νεφρά ο μαραθώνιος, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πιθανή «απειλή» για τα νεφρά ο μαραθώνιος, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πότε βλέπουμε το φύλο του μωρού; (video)

Πότε βλέπουμε το φύλο του μωρού; (video)

Τα 10 καλύτερα μυστικά ομορφιάς που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Τα 10 καλύτερα μυστικά ομορφιάς που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd