Ρομαντικοί γάμοι στα Τρίκαλα-Φρούριο, Μύλος Ματσόπουλου, Μουσείο Τσιτσάνη και Ληθαίος ποταμός επιλέχθηκαν από ζευγάρια τη χρονιά που μας πέρασε

Σε μία πόλη που εμπνέει ρομαντισμό μετατρέπονται τα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα. Μνημεία κι αξιοθέατα προσελκύουν ζευγάρια για να ανταλλάξουν σε αυτά όρκους αιώνιας πίστης και να τελέσουν το γάμο τους.Ένας ρομαντικός γάμος είναι πάντα διαφορετικός από ζευγάρι σε ζευγάρι, μιας και το κάθε ένα σχεδιάζει με ξεχωριστό τρόπο το γάμο που θα του αποπνέει ρομαντισμό και φαίνεται ότι η πόλη έχει πολλά να δώσει σε αυτό το επίπεδο.

…Κι αν πριν από λίγα χρόνια οι ναοί και το Δημαρχείο αποτελούσαν τα μόνα σημεία τέλεσης γάμων στα Τρίκαλα, στις μέρες μας αυτό έχει αλλάξει με τα ζευγάρια να επιλέγουν κι άλλους χώρους για να ζήσουν την πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους.

Ένας γάμος δίπλα στον Ληθαίο ποταμό, ή στη σκιά του επιβλητικού Μύλου Ματσόπουλου, στα τείχη του Βυζαντινού Κάστρου, ή στο Μουσείο Τσιτσάνη με τις μελωδίες του να πλανώνται νοερά στον αέρα, είναι πλέον κάποιες από τις… δοκιμασμένες προτάσεις που κάποια ζευγάρια ήδη τέλεσαν εκεί τον γάμο τους και συστήνουν ανεπιφύλακτα.

Στοιχεία

Όπως μας ενημερώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά στη χρονιά που πέρασε τελέστηκαν περίπου 9 πολιτικοί γάμοι σε αυτούς τους χώρους. Πιο συγκεκριμένα:

Φρούριο: 1,

Μύλος Ματσόπουλου: 4,

Μουσείο Τσιτσάνη: 3,

Ληθαίος:1

Γάμος στο Ληθαίο

Από τους πλέον ρομαντικούς και πρωτότυπους γάμους είναι εκείνος που τελέσθηκε τις ημέρες των γιορτών στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Δύο νέοι από την Καρδίτσα επέλεξαν να ενώσουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου δίπλα στο ποτάμι της… Λήθης. Το σκηνικό παραμυθένιο με το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο να δίνει το δικό του τόνο και το ρομαντισμό να ξεχειλίζει… Οι νεόνυμφοι εντυπωσιάστηκαν από την πρόταση του φωτογράφου που είναι Τρικαλινός και δεν δίστασαν να κανονίσουν τα του γάμου. Έτσι επέλεξαν τις όχθες του Ληθαίου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης ενώπιον συγγενών και φίλων. Δεκάδες ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν την τελετή από την κεντρική γέφυρα και μάλιστα την απαθανάτισαν με τον φωτογραφικό φακό. Οι φωτογραφίες έκαναν το γύρω του διαδικτύου.