Ρολό παντεσπάνι με κρέμα

Ρολό παντεσπάνι με κρέμα…

Υλικά για το μείγμα των λουλουδιών

10 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
10 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
10 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια από 1 ασπράδι αυγού..
Χρωματιστά ζαχαροπλαστικής
Πράσινο κόκκινο κίτρινο μπλε (ή αν θέλετε άλλα τις δικής σας επιλογής )

Εκτέλεση 
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνει το μείγμα λείο.
Το χωρίζω σε 4 μέρη και βάζω από μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε μια κόλλα Α4 ζωγράφισα λουλούδια και τα φύλλα λουλουδιών.

Πάνω από την κόλλα σε ένα ταψί που χωράει ακριβώς το μέγεθος της κόλλας έβαλα λαδόκολλα και σε κάθε πέταλο και φύλλο που είχα ζωγραφίσει έβαζα τα χρώματα για να σχηματιστούν τα λουλουδάκια μου, έβαλα το ταψί στη κατάψυξη και το άφησα 15 λεπτά.

Ετοιμάζω το μείγμα για το παντεσπάνι

Υλικά

3 ασπράδια
50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια νερό
30 γραμμάρια ηλιέλαιο
2 κρόκους αυγών
2 κάψουλες βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατεψουν πολύ καλά  και προσθέτω το ηλιέλαιο, το νερό, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. Μόλις τα χτυπήσω καλά ετοιμάζω τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνω τα δύο μίγματα με μια πλαστική σπάτουλα απαλά.  Το βάζω με απαλές κινήσεις πάνω από τα λουλούδια και το ψήνω στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά περίπου.  Όσο να ψηθεί ετοιμάζω μια κρέμα με τα εξής υλικά.

Υλικά για την κρέμα

2 ποτήρια γάλα φρέσκο
3-4 κ.σ ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
3 κ.σ γεμάτα κορν φλαουερ
μισή κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι κρατάω λίγο γάλα και βάζω να διαλυθεί το κορν φλαουερ Όλα τα άλλα υλικά τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω και το μείγμα με το γάλα και το κορν φλαουερ. Αφήνω να βράσει καλά και να πήξει αρκετά θέλω πηχτή κρέμα.

Όταν τελειώσω το μεταφέρω σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει καλά, σκεπασμένο με μεμβράνη για να μη κάνει κρουστά.

Όταν κρυώσει χτυπάω την κρέμα με το μίξερ να ανατρέψει την βάζω σε σακούλα κορνε και βάζω στο παντεσπάνι πάνω αφήνοντας τις άκρες για να το τυλίξω κυκλικά όταν τελειώσω.. στη μέση έβαλα γλυκό κουταλιού κόκκινης κολοκύθας.
Κάλυψα με την υπόλοιπη κρέμα και το τύλιξα με την λαδόκολλα στρογγυλό και άφησα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Σημείωση:
Στη μέση μπορούμε να βάλουμε οποίο άλλο γλυκό θέλουμε ή και φρέσκα φρούτα, κεράσια χωρίς κουκούτσια, φράουλες κλπ..

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.