TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ρολό παντεσπάνι με κρέμα

Αυγ 15, 2021
in Μαγειρική
Ρολό παντεσπάνι με κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter

Ρολό παντεσπάνι με κρέμα…

Υλικά για το μείγμα των λουλουδιών

10 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
10 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
10 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια από 1 ασπράδι αυγού..
Χρωματιστά ζαχαροπλαστικής
Πράσινο κόκκινο κίτρινο μπλε (ή αν θέλετε άλλα τις δικής σας επιλογής )

Εκτέλεση 
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνει το μείγμα λείο.
Το χωρίζω σε 4 μέρη και βάζω από μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε μια κόλλα Α4 ζωγράφισα λουλούδια και τα φύλλα λουλουδιών.

Πάνω από την κόλλα σε ένα ταψί που χωράει ακριβώς το μέγεθος της κόλλας έβαλα λαδόκολλα και σε κάθε πέταλο και φύλλο που είχα ζωγραφίσει έβαζα τα χρώματα για να σχηματιστούν τα λουλουδάκια μου, έβαλα το ταψί στη κατάψυξη και το άφησα 15 λεπτά.

Ετοιμάζω το μείγμα για το παντεσπάνι

Υλικά

3 ασπράδια
50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια νερό
30 γραμμάρια ηλιέλαιο
2 κρόκους αυγών
2 κάψουλες βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατεψουν πολύ καλά  και προσθέτω το ηλιέλαιο, το νερό, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. Μόλις τα χτυπήσω καλά ετοιμάζω τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνω τα δύο μίγματα με μια πλαστική σπάτουλα απαλά.  Το βάζω με απαλές κινήσεις πάνω από τα λουλούδια και το ψήνω στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά περίπου.  Όσο να ψηθεί ετοιμάζω μια κρέμα με τα εξής υλικά.

Υλικά για την κρέμα

2 ποτήρια γάλα φρέσκο
3-4 κ.σ ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
3 κ.σ γεμάτα κορν φλαουερ
μισή κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι κρατάω λίγο γάλα και βάζω να διαλυθεί το κορν φλαουερ Όλα τα άλλα υλικά τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω και το μείγμα με το γάλα και το κορν φλαουερ. Αφήνω να βράσει καλά και να πήξει αρκετά θέλω πηχτή κρέμα.

Όταν τελειώσω το μεταφέρω σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει καλά, σκεπασμένο με μεμβράνη για να μη κάνει κρουστά.

Όταν κρυώσει χτυπάω την κρέμα με το μίξερ να ανατρέψει την βάζω σε σακούλα κορνε και βάζω στο παντεσπάνι πάνω αφήνοντας τις άκρες για να το τυλίξω κυκλικά όταν τελειώσω.. στη μέση έβαλα γλυκό κουταλιού κόκκινης κολοκύθας.
Κάλυψα με την υπόλοιπη κρέμα και το τύλιξα με την λαδόκολλα στρογγυλό και άφησα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Σημείωση:
Στη μέση μπορούμε να βάλουμε οποίο άλλο γλυκό θέλουμε ή και φρέσκα φρούτα, κεράσια χωρίς κουκούτσια, φράουλες κλπ..

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Η Τούρτα

Η Τούρτα

Το νησάκι της Παναγίας στην Πάργα

Το νησάκι της Παναγίας στην Πάργα

Ο Δεκαπενταύγουστος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο Δεκαπενταύγουστος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd