Υλικά :
500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 φακ. μαγιά ξερή
40 γρ. ζάχαρη (2 κ.σ.)
80 γρ. βούτυρο λιωμένο όχι καυτό
280 ml γάλα χλιαρό
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ (κοφτό)
1 κ. γλ. σόδα (κοφτό)
Υλικά για τη γέμιση :
2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
80 γρ. ζάχαρη
2 κ. σ. κανέλα
Υλικά για το γλάσο :
200 γρ. άχνη
1 κ.σ. βούτυρο προαιρετικά
3 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση :
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να διπλασιααστεί σε όγκο. Ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και πάνω σε αντκολλητικό, ένα φύλλο μακρόστενο 20Χ 35 περιπου εκ. και 1 1/2 εκ. πάχος (σαν τα κρουασάν ) , αλείφετε μ΄ενα πινέλο το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζετε με την κανελο ζάχαρη και τυλίγετε ρολλό. Κόβετε 12 τεμ 2 εκ. περίπου και τα βάζετε σε βουτυρωμένο σκέυος αραιά μεταξύ τους.Σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε να ξαναδιπλασιαστούν σε όγκο (μόλις κολλήσουν μεταξύ τους είναι έτοιμα), προθερμαίνετε το φούρνο στους 180βααθμούς αέρα και μόλις είναι έτοιμα τα ψήνετε το πολύ για 15 λεπτά. Σένα μπωλ φτιάχνετε το γλάσο και τα περιχύνετε μόλις βγούν από το φούρνο .Αφήνετε να ρουφήξουν και να χλειάνουν.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.